Menu
Namibië Namibië

Namibië

Een paradijs van unieke landschappen en dieren

Een Paradijs van Natuurlijke Pracht en Luxe


Namibië, een land dat een bijzondere reiservaring garandeert en luxe naar een ander niveau tilt. De combinatie van de woestijn, bergen, kustlijn en unieke dieren maakt Namibië tot een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Onze reis begint met een KLM-vlucht naar Kaapstad in Zuid-Afrika, waar we drie dagen lang genieten van al het moois dat deze indrukwekkende stad te bieden heeft. Met schitterende blauwe luchten boven ons, starten we onze ochtenden met heerlijke ontbijten bij The Silo, inclusief een uniek uitzicht op de Tafelberg. Vanaf de top van deze berg bewonderen we de stad en worden we getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de stad, kust en bergen.

Vroeg in de ochtend vliegen we van Kaapstad naar Walvis Bay in Namibië. Vanuit de lucht hebben we een goed zicht op de meest onherbergzame kustlijnen ter wereld. De kust is bezaaid met scheepswrakken en skeletten van dieren, die herinneren aan de vele schipbreuken door de jaren heen. Deze kustlijn is tevens een belangrijke habitat voor wilde dieren, zoals pelsrobben, dwergpinguïns, dolfijnen en walvissen.

Namibië Namibië
Skeleton Coast Skeleton Coast
Walvis Bay Walvis Bay

TOCHT LANGS DE LEGENDARISCHE SKELETON COAST

Bij aankomst staat een stoere 4WD al voor ons klaar, en beginnen we aan een schitterende tocht van vijf uur langs de legendarische Skeleton Coast, tot we arriveren bij onze overnachting, Shipwreck Lodge. Deze unieke lodge, gebouwd tegen de duinen, biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan en de omgeving. Het terras is de perfecte plek om te ontspannen terwijl de zon ondergaat achter de Atlantische Oceaan, met een goed glas wijn in de hand. We vallen in slaap op het geluid van de woeste golven van de Atlantische Oceaan.

De volgende dag maken we een prachtige 4WD tocht door de droge rivierbedding van de Hoanib-rivier, waarbij de ranger ons vertelt over de vele verhalen van de vergane glorie van de scheepswrakken.

Skeleton Coast Skeleton Coast
Skeleton Coast Skeleton Coast

DE BETOVERING VAN DAMARALAND

Onze reis gaat verder naar Damaraland, bekend om zijn unieke landschap, met rotsformaties, zandvlakten, woestijnolifanten en rotsschilderingen. Hier arriveren we bij onze geweldige overnachting; Camp Kipwe. Dit kamp biedt een intieme en authentieke safari-ervaring te midden van adembenemende natuurlijke schoonheid. We nemen een heerlijke duik in het verkoelende zwembad en het diner biedt een verrassende culinaire ervaring. Zoals een sappige struisvogelbiefstuk en in kruiden gebakken aardappeltjes, gegrilde groente en een heerlijk glas wijn.

De woestijnolifant is een fascinerend fenomeen in Namibië. Deze bijzondere dieren hebben zich aangepast aan het zware leven in de woestijn. Het is heel bijzonder om deze dieren in het wild te kunnen zien. In de vroege ochtend gaan we met een grote terreinwagen op zoek naar de beroemde woestijnolifanten in de droge rivierbeddingen van de Huab rivier. Deze game drive duurt ongeveer 4-6 uur. Op het moment dat we ze spotten zijn we er stil van, het is prachtig om de olifanten te zien in hun extreme habitat.

De rotstekeningen van Twijfelfontein in Namibië zijn een ware schat van prehistorische kunst en cultureel erfgoed. Gelegen in een droog en rotsachtig landschap, bieden deze eeuwenoude gravures een fascinerend inzicht in het leven van de San-bevolking, die meer dan 6.000 jaar geleden in dit gebied leefde. De gravures, die voornamelijk dieren en jachtscènes afbeelden, getuigen van de rijke geschiedenis en culturele tradities van de San-mensen. Twijfelfontein is erkend als een UNESCO Werelderfgoed locatie vanwege de buitengewone artistieke en historische waarde van deze prehistorische kunstwerken. Dus een bezoek aan deze bijzondere plek is een must. De zon brandt en de stilte is oorverdovend, en je voelt hier de ouderdom van de aarde.

Damaraland Damaraland

OP ZOEK NAAR DE BIG 4 IN ETOSHA

Etosha National Park in het noorden van Namibië is één van de grootste wildreservaten van Afrika. Met zijn uitgestrekte zoutpan, unieke landschappen en overvloedige wilde dieren, biedt Etosha een onvergetelijke safari-ervaring. Dit park, dat meer dan 100 zoogdiersoorten herbergt, waaronder de Big 4 - olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns. We overnachten in het exclusief safari-kamp Onguma Camp Kala. Het kamp is gebouwd op houten dekken, met panoramisch uitzicht over één van Onguma's mooiste en meest actieve waterpoelen. We genieten van een privé-safari ervaring door het park in een luxe safariwagen en eindigen met een magische sundowner op een speciale locatie.

Giraffen
Olifant
Onguma
Etosha
Etosha

ONVERGETELIJKE ZONSONDERGANG IN SOSUSSVLEI

Sossusvlei, in het zuiden van Namibië, is één van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van het land, bekend om zijn hoge rode zandduinen. Hier biedt &Beyond Sossusvlei Desert Lodge de mogelijkheid om ultieme luxe te ervaren, terwijl u uitkijkt over de betoverende Namib woestijn. Met slechts 10 villa's worden gasten uitgenodigd om te genieten van de sereniteit van de woestijn, met een schitterend zwembad gevuld met water uit een ondergrondse bron om af te koelen.

We sluiten ons avontuur in Namibië af in stijl met een luchtballonvaart bij zonsopgang over het adembenemende landschap van Sossusvlei. Terwijl de ochtend langzaam aanbreekt, stijgt de ballon geleidelijk op en zweeft boven de uitgestrekte rode zandduinen die zich als golven uitstrekken onder een roze en oranje gekleurde hemel. De eerste zonnestralen verlichten de toppen van de duinen, waardoor ze een warme gloed krijgen en langzaam tot leven komen in het ochtendlicht. De stilte van de ochtend wordt alleen doorbroken door het zachte suizen van de wind. Een onvergetelijke ervaring die de perfecte afsluiting vormt van onze reis door dit opmerkelijke land. Namibië

sossusvlei sossusvlei