Menu
Namibië Namibië

Namibië

Ervaar Namibië in ultieme luxe

Ontdek Namibië

U reist naar Namibië vanwege de ongeëvenaarde natuur en het culturele erfgoed van het land. De combinatie van de woestijn, bergen, kustlijn en unieke dieren maken Namibië tot een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Bovendien biedt het land een gevarieerde reiservaring, met activiteiten als gamedrives, wandelen, sand boarden en kennismaking met unieke inheemse bevolkingen. Reizen in luxe maakt de ervaring nog intenser en comfortabeler.

Highlights  |  Voorbeeldreis  |  Accommodaties  |  Experiences  |  Inspiratie  |  Praktisch

Namibië Namibië

Wat kunt u verwachten?

 • U verblijft in stijlvolle accommodaties met een prachtig uitzicht op de natuur en alle comfort
 • Geniet van culinaire hoogstandjes. Proef de heerlijke keuken van Namibië in de beste restaurants en lodges, met lokale producten en internationale invloeden
 • Beleef bijzondere ervaringen, zoals een ballonvaart boven Sossusvlei of prachtige wildlife safari’s

 • Wilt u vliegen van bestemming naar bestemming met een seat in coach safari, reizen met een professionele chauffeur of zelf rijden? Alles is mogelijk


PLAN UW REIS NAAR NAMIBIË

Impressie

namibie-namib-woestijn-atlantische-oceaan
namibie
Namibië
namibie
namibie
+ 5

Unieke reiservaringen

Sossusvlei Namibië Sossusvlei Namibië

Voorbeeldreis: De wonderen van Namibië

Luxe Fly drive | 12 dagen

Deze exclusieve fly-drive biedt u de unieke kans om de schitterende natuurlijke schoonheid van Namibië te ervaren. Van de ruige Atlantische kust bij Walvis Bay en de scheepswrakken op het strand van Skeleton Coast tot de wildernis vol San-tekeningen en de legendarische woestijnolifanten van Damaraland, elke bestemming onthult een nieuw facet van dit fascinerende land. 

BEKIJK REIS

Highlights

Etosha

Dit wildreservaat is een van de beste plaatsen in Afrika om wilde dieren te spotten, met een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de olifant, leeuw, luipaard, cheeta en vele anderen. Geniet van een privé-safari ervaring door het Etosha National Park in een luxe safariwagen, die speciaal voor u is gereserveerd en waar de sundowner op een magische plek wordt geserveerd.

Lees meer

Etosha Etosha
Sossusvlei Namibië Sossusvlei Namibië

SOSSUSVLEI

Sossusvlei is een gebied in de Namib-woestijn, in het zuiden van Namibië. Het is een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van Namibië en is bekend om zijn hoge rode zandduinen, die tot de hoogste ter wereld behoren.

Lees meer

Skeleton Coast

De Skeleton Coast is een van de meest onherbergzame kustlijnen ter wereld. De kust is bezaaid met scheepswrakken en skeletten van dieren, die een grimmig aandenken vormen aan de vele schipbreuken die hier in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. De kustlijn is ook een belangrijke habitat voor een aantal wilde dieren, waaronder pelsrobben, dwergpinguïns en dolfijnen.

Lees meer

Skeleton Coast Namibië Skeleton Coast Namibië
asdf

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen reizen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om u een unieke en onvergetelijke reiservaring te bieden.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Accommodaties

Bijzonder overnachten in Namibië? Er zijn enorm veel unieke accommodaties en Lodges in Namibië. Onze specialisten hebben de mooiste kleinschalige, luxe hotels en resorts met de allerbeste service voor u geselecteerd.

Experiences

Wij bieden een breed scala aan unieke experiences aan, van wildlife safari's tot culturele tours en culinaire avonturen. Onderstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de unieke ervaringen die wij kunnen creëren voor onze reizigers. Op basis van uw wensen en dromen stellen we een reis samen die perfect bij u past.

Ballonvaart NAmibië Ballonvaart NAmibië

Ballonvaart over de Namib Desert

Wilt u een onvergetelijke belevenis in Namibië? Ga dan mee op een bijzondere ervaring die u voor altijd bijblijft! Stap aan boord van een luchtballon en zweef over het adembenemende landschap van Sossusvlei.

Ontdek experience

Jeepsafari Damaraland woestijnolifanten Jeepsafari Damaraland woestijnolifanten

De woestijnolifanten van Damaraland

Beleef een avontuur in het hart van Damaraland. Met ervaren gidsen trekt u eropuit in hun open jeeps, op weg naar de kronkelende Huab-rivier, waar u op zoek gaat naar de woestijnolifanten.

Ontdek experience

Praktische informatie

Reisdocumenten / visum

Reizigers naar Namibië hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is. Voor een verblijf van maximaal 3 maanden is geen visum vereist. Bij de douane in Namibië moet u op verzoek het volgende kunnen tonen: een retour- of doorreisticket om te laten zien dat u van plan bent het land weer te verlaten en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als u het land invliegt vanuit een gele koorts gebied (zie lcr.nl voor meer informatie).

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houd er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum sterk aan verandering onderhevig is. U wordt aangeraden om de consulaire afdeling van de Namibische ambassade te raadplegen voor de meest actuele gegevens.

Klimaat & beste reistijd

In Namibië lopen de seizoenen anders dan in Nederland: wat bij ons zomer is, wordt in Namibië winter genoemd en andersom. Het land heeft een woestijnklimaat en staat bekend als één van de droogste landen ter wereld. Overdag kunnen de temperaturen hoog oplopen, vooral in de zomer, terwijl het 's nachts sterk afkoelt.

De beste reistijd voor Namibië is over het algemeen van mei tot september, wanneer de temperaturen overdag aangenaam zijn en de kans op neerslag minimaal is. Dit is ook de beste tijd om wilde dieren te spotten in Etosha National Park.

Het regenseizoen in Namibië loopt van eind november tot begin april, hoewel de neerslag niet overal valt en het voornamelijk kortdurende, hevige buien betreft die snel weer opklaren.

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Hoewel er officieel geen enkele vaccinatie verplicht is voor een bezoek aan Namibië, worden bepaalde vaccinaties wel aanbevolen.

Het wordt aangeraden om de D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A en Hepatitis B vaccinaties te krijgen. In sommige gebieden komen malaria of andere ziektes die worden veroorzaakt door muggen voor. Het is belangrijk om uzelf goed te beschermen tegen muggenbeten met een middel dat DEET bevat. Soms is het nodig om tabletten te gebruiken om malaria te voorkomen en het soort medicijn dat u nodig heeft, is persoonsgebonden. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in Namibië is veel sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, zoals factor 15 tot 30.

In de tropische warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden in Namibië. U kunt overal flessen mineraalwater kopen.

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is er geen tijdverschil, tijdens de wintertijd is het één uur later dan in Nederland.

Geld & valuta

Wanneer u naar Namibië reist, dient u er rekening mee te houden dat de munteenheid de Namibian Dollar is, welke gelijk staat aan de Zuid-Afrikaanse Rand. Als u een bedrag in Namibian Dollars deelt door tien, dan heeft u ongeveer de prijs in Euro’s. Houd er rekening mee dat u in Zuid-Afrika niet met Namibian Dollars kunt betalen.

Op veel plaatsen in Namibië kunt u met een creditcard betalen. Het skimming-fenomeen komt in Afrika steeds vaker voor, dus wij raden u aan om in winkels en bij tankstations altijd contant te betalen. Laat ook nooit iemand u helpen bij het opnemen van geld bij een geldautomaat of bij het pinnen.

Als u buiten Europa gebruik wilt maken van uw betaalpas, houd er dan rekening mee dat de meeste Nederlandse banken om veiligheidsredenen de bankpassen standaard hebben ingesteld op gebruik binnen Europa. U kunt er echter zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar 'wereld', zodat uw pinpas ook buiten Europa bruikbaar is.

Belangrijke feestdagen

In Namibië zijn er verschillende belangrijke feestdagen en vieringen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele belangrijke dagen:

 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Onafhankelijkheidsdag (21 maart)
 • Goede vrijdag (maart/april)
 • Pasen (zondag en maandag in maart/april)
 • Dag van de Arbeid (1 mei)
 • Cassinga Day (4 mei)
 • Africa Day (25 mei)
 • Hemelvaart (mei)
 • Mahero Day (26 augustus)
 • Human Rights Day (10 december)
 • December Solstice (21 december)
 • Kerstmis (25 december)
 • Boxing Day (26 december)

Indien een feestdag op een zondag valt, is de volgende maandag een vrije dag. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven en instellingen op deze dagen gesloten kunnen zijn en dat er mogelijk beperkte dienstverlening is op deze dagen.

Reisdocumenten / visum

Reizigers naar Namibië hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is. Voor een verblijf van maximaal 3 maanden is geen visum vereist. Bij de douane in Namibië moet u op verzoek het volgende kunnen tonen: een retour- of doorreisticket om te laten zien dat u van plan bent het land weer te verlaten en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts als u het land invliegt vanuit een gele koorts gebied (zie lcr.nl voor meer informatie).

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houd er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum sterk aan verandering onderhevig is. U wordt aangeraden om de consulaire afdeling van de Namibische ambassade te raadplegen voor de meest actuele gegevens.

Klimaat & beste reistijd

In Namibië lopen de seizoenen anders dan in Nederland: wat bij ons zomer is, wordt in Namibië winter genoemd en andersom. Het land heeft een woestijnklimaat en staat bekend als één van de droogste landen ter wereld. Overdag kunnen de temperaturen hoog oplopen, vooral in de zomer, terwijl het 's nachts sterk afkoelt.

De beste reistijd voor Namibië is over het algemeen van mei tot september, wanneer de temperaturen overdag aangenaam zijn en de kans op neerslag minimaal is. Dit is ook de beste tijd om wilde dieren te spotten in Etosha National Park.

Het regenseizoen in Namibië loopt van eind november tot begin april, hoewel de neerslag niet overal valt en het voornamelijk kortdurende, hevige buien betreft die snel weer opklaren.

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Hoewel er officieel geen enkele vaccinatie verplicht is voor een bezoek aan Namibië, worden bepaalde vaccinaties wel aanbevolen.

Het wordt aangeraden om de D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A en Hepatitis B vaccinaties te krijgen. In sommige gebieden komen malaria of andere ziektes die worden veroorzaakt door muggen voor. Het is belangrijk om uzelf goed te beschermen tegen muggenbeten met een middel dat DEET bevat. Soms is het nodig om tabletten te gebruiken om malaria te voorkomen en het soort medicijn dat u nodig heeft, is persoonsgebonden. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in Namibië is veel sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, zoals factor 15 tot 30.

In de tropische warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden in Namibië. U kunt overal flessen mineraalwater kopen.

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is er geen tijdverschil, tijdens de wintertijd is het één uur later dan in Nederland.

Geld & valuta

Wanneer u naar Namibië reist, dient u er rekening mee te houden dat de munteenheid de Namibian Dollar is, welke gelijk staat aan de Zuid-Afrikaanse Rand. Als u een bedrag in Namibian Dollars deelt door tien, dan heeft u ongeveer de prijs in Euro’s. Houd er rekening mee dat u in Zuid-Afrika niet met Namibian Dollars kunt betalen.

Op veel plaatsen in Namibië kunt u met een creditcard betalen. Het skimming-fenomeen komt in Afrika steeds vaker voor, dus wij raden u aan om in winkels en bij tankstations altijd contant te betalen. Laat ook nooit iemand u helpen bij het opnemen van geld bij een geldautomaat of bij het pinnen.

Als u buiten Europa gebruik wilt maken van uw betaalpas, houd er dan rekening mee dat de meeste Nederlandse banken om veiligheidsredenen de bankpassen standaard hebben ingesteld op gebruik binnen Europa. U kunt er echter zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar 'wereld', zodat uw pinpas ook buiten Europa bruikbaar is.

Belangrijke feestdagen

In Namibië zijn er verschillende belangrijke feestdagen en vieringen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele belangrijke dagen:

 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Onafhankelijkheidsdag (21 maart)
 • Goede vrijdag (maart/april)
 • Pasen (zondag en maandag in maart/april)
 • Dag van de Arbeid (1 mei)
 • Cassinga Day (4 mei)
 • Africa Day (25 mei)
 • Hemelvaart (mei)
 • Mahero Day (26 augustus)
 • Human Rights Day (10 december)
 • December Solstice (21 december)
 • Kerstmis (25 december)
 • Boxing Day (26 december)

Indien een feestdag op een zondag valt, is de volgende maandag een vrije dag. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven en instellingen op deze dagen gesloten kunnen zijn en dat er mogelijk beperkte dienstverlening is op deze dagen.

Namibië

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen reizen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om u een unieke en onvergetelijke reiservaring te bieden.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Inspiratie

Reizen gaat om meer dan het afvinken van bestemmingen op een kaart. Het gaat om unieke ervaringen opdoen, verbinding maken met onbekende culturen en onvergetelijke herinneringen creëren. Bij Travel Platinum geloven we dat de optimale reisbeleving verder gaat dan de plek die je bezoekt. Laat u inspireren door onze verhalen.

Namibië blog Namibië blog

NAMIBIË: EEN PARADIJS VAN NATUURLIJKE PRACHT EN LUXE

Namibië, een land dat een bijzondere reiservaring garandeert en luxe naar een ander niveau tilt. De combinatie van de woestijn, bergen, kustlijn en unieke dieren maakt Namibië tot een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Een reisverslag door een paradijs van unieke landschappen en dieren. 

LEES BLOG