Menu
amerika-verenigde-staten amerika-verenigde-staten

Amerika

Land van onbegrensde mogelijkheden

Ontdek Amerika

Amerika, het land waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Een land vol contrasten en diversiteit, van iconische steden met glinsterende stadslichten tot de ruige natuurschoonheid en de tropische eilanden in de Stille Oceaan. Dit alles maakt Amerika tot een ideale bestemming voor een interessante luxe reis.

Highlights  |  Voorbeeldreis  |  Accommodaties  |  Experiences  |  Praktisch

Amerika Florida Amerika Florida

WAT U KUNT VERWACHTEN:

 • Ontdek de natuurpracht van Amerika, van de prachtige kust in Californië tot de tropische stranden van Hawaii
 • Verblijf in luxe hotels en resorts die zijn ontworpen om uw comfort en welzijn te garanderen
 • Geniet van exclusieve activiteiten, zoals een helikoptervlucht over de Grand Canyon of een diner in een sterrenrestaurant
 • Proef de culinaire diversiteit van Amerika, van traditionele Amerikaanse gerechten tot de meest verfijnde internationale keuken
 • Maak kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van Amerika. Bezoek de historische bezienswaardigheden van New York tot de traditionele Indianencultuur van het zuidwesten


PLAN UW REIS NAAR AMERIKA

LUXE REIZEN IN AMERIKA

Amerika, het land waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Een land vol contrasten en diversiteit, van iconische steden met glinsterende stadslichten tot de ruige natuurschoonheid en de tropische eilanden in de Stille Oceaan. Dit alles maakt Amerika tot een ideale bestemming voor een interessante luxe reis. Hieronder een aantal bestemmingen die u kunt combineren.

Ontdek de glitter en glamour van Los Angeles, waar de sterren aan de hemel en op de Hollywood Walk of Fame schitteren. Verken de straten van San Francisco, een stad die balanceert tussen historische charme en innovatieve technologie, gekenmerkt door de iconische Golden Gate Bridge.

De adembenemende Californische kustlijn is een aaneenschakeling van spectaculaire uitzichten, met kliffen die zich uitstrekken tot aan de oceaan en pittoreske kustplaatsen die wachten om ontdekt te worden. Hier treft u ook wereldberoemde wijngaarden en een uitstekende gastronomische keuken.  

Vervolg uw reis naar het paradijselijke Hawaii, waar de turquoise wateren en witte zandstranden en ruige binnenlanden u uitnodigen om te ontspannen en de natuurlijke schoonheid te bewonderen.

Dan is er Las Vegas, de stad die nooit slaapt en bekend staat om zijn extravagante shows, bruisende nachtleven en de kans om uw geluk te beproeven in de vele casino's. Combineer het met een onvergetelijke helikopter tour naar de adembenemende Grand Canyon.

Of New York, een stad die nooit teleurstelt. De 'Big Apple' verwelkomt u met zijn indrukwekkende skyline, wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld en Times Square, en een ongelooflijke diversiteit aan culturen en culinaire mogelijkheden.

De mogelijkheden zijn oneindig. Amerika nodigt u uit voor een onvergetelijke reis.

Amerika Amerika
Amerika Amerika

Unieke reiservaringen

San Francisco San Francisco

VOORBEELDREIS: DE SCHOONHEID EN VEELZIJDIGHEID VAN CALIFORNIË

Luxe Selfdrive | 12 dagen

Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van Californië tijdens een reis die u meeneemt langs enkele van de meest iconische steden van de westkust. Start uw avontuur in het bruisende San Francisco, waar de beroemde heuvels en de imposante Golden Gate Bridge slechts het begin zijn van wat deze stad te bieden heeft.

BEKIJK REIS

Populaire bestemmingen in Amerika

Amerika is een gigantisch land met een indrukwekkende natuurpracht en bruisende steden, en er is veel te zien en te doen. Of u nu op zoek bent naar adembenemende natuur, historische bezienswaardigheden of een ontspannende strandvakantie, u vindt het allemaal in Amerika. Onze bestemmingsexperts hebben een selectie gemaakt van de beste plaatsen en regio's om te bezoeken, zodat u het beste uit uw reis kunt halen. U kunt deze bestemmingen op verschillende manieren in uw reis opnemen.

Verblijf in exclusieve hotels

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Amerika

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Experiences

Wij bieden een breed scala aan unieke experiences aan, van een helicoptervlucht over de Grand Canyon tot culturele tours en culinaire avonturen. Onderstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de unieke ervaringen die wij kunnen creëren voor u als reiziger. Op basis van uw wensen en dromen stellen we een reis samen die perfect bij u past.

Helikoptertour Grand Canyon Helikoptertour Grand Canyon

Highlights over the Grand Canyon

Stap aan boord van een luxueuze helikopter en stijg op voor uw Sunset Grand Celebration-tour naar Grand Canyon West. Uw helikopter is uitgerust met comfortabele zitplaatsen en panoramische ramen voor spectaculair uitzichten over de Hoover Dam en Lake Mead.

BEKIJK EXPERIENCE

Napa Valley Wijntram Napa Valley Wijntram

Napa Valley wijntrein

De Napa Valley Wine Train neemt u mee op een ontdekkingstocht van 57 kilometer heen en terug naar St. Helena, met tussenstops bij befaamde wijngaarden onderweg. Geniet van een gastronomisch viergangendiner met top wijnen terwijl u panoramische landschappen passeert.

BEKIJK EXPERIENCE

Praktische informatie

Klimaat & beste reistijd

In Amerika loopt het klimaat erg uiteen, daarom is de beste reistijd erg afhankelijk van wat u gaat bezoeken. Het grootste deel van het land heeft een landklimaat. Californië heeft een mediterraan klimaat met uitzondering van San Francisco waar een zeeklimaat heerst. Ook New York en Washington hebben een zeeklimaat. Wanneer u naar Miami reist houdt u dan rekening met een tropisch klimaat evenals op de eilanden van Hawaii.

Beste reistijd per gebied

 • Westen; april – juni en september – oktober.
 • Zuidoosten(Florida); november en april.
 • Noordoosten (New York); de zomermaanden mei - juni en september - oktober. 
 • Hawaii; traditioneel valt de meeste regen in de maanden november - januari. Het hoogseizoen voor Hawaii is mei - oktober.

Houdt er ook rekening mee dat van juni tot november er een orkaanseizoen is. Gemiddeld treffen 1 á 2 orkanen de oostkust en Florida.

Vaccinaties & gezondheid

Voor het reizen naar Amerika zijn geen vaccinaties verplicht. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij langdurige reizen is een gespecialiseerd advies van belang.

Zorg er altijd voor u goed beschermd op reis gaat. De zon is in de zomermaanden een stuk krachtiger dan in Nederland. Bescherm uzelf daarom altijd tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnebrandcrème. Neem ten alle tijden voldoende water mee als u de natuur in gaat en lange tijd niet aan drinkwater kunt komen. Ook een goede antimuggenlotion of –crème met DEET wordt aangeraden.

Tijdens een wandeling in de bossen heeft u de kans om gestoken te worden door insecten of een teek op te lopen. Draag daarom lange broeken en mouwen. In Amerika komt ook rabiës of hondsdolheid voor bij zoogdieren zoals honden en vleermuizen. Bij een beet dient u zo spoedig mogelijk medische hulp te zoeken.

De gezondheidszorg in Amerika zijn goed geregeld en vergelijkbaar met Nederland.

Tijdsverschil

De staten van Amerika zijn van Oost naar West ingedeeld in verschillende tijdzones: 

Eastern: 6 uur vroeger (New York, Washington, Miami)

Pacific: 9 uur vroeger (San Francisco, Las Vegas, Los Angeles)

Hawaii: 11 uur vroeger dan in Nederland

In Amerika geldt ook de zomertijd (behalve in Hawaii), deze begint op de 1e zondag van april (klok 1 uur vooruit) en eindigt op laatste zondag van oktober (klok 1 uur terug).

Geld & valuta

Wanneer u naar Amerika reist, dient u er rekening mee te houden dat de munteenheid de Amerikaans Dollar is, welke om het even gelijk staat aan de Euro.

Op de meeste plaatsen kun u met een creditcard betalen. Als u buiten Europa gebruik wilt maken van uw betaalpas, houd er dan rekening mee dat de meeste Nederlandse banken om veiligheidsredenen de bankpassen standaard hebben ingesteld op gebruik binnen Europa. U kunt er echter zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar 'wereld', zodat uw pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Zorg er altijd voor u ook voldoende contact geld bij zich heeft voor onvoorziene omstandigheden.

Belangrijke feestdagen

In Amerika zijn er verschillende belangrijke feestdagen en vieringen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele belangrijke dagen:

 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Martin Luther King Day (3e maandag in januari)
 • Presidents Day (3e maandag in februari)
 • Memorial Day (laatste maandag in mei)
 • Independence Day (4 juli)
 • Labor Day (1e maandag in september)
 • Patriot Day (11 september)
 • Columbus Day (2e maandag in oktober)
 • Halloween (31 oktober)
 • Veterans Day (11 november)
 • Thanksgiving (4e donderdag in november)
 • Kerstmis (25 december)
Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar Amerika hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig dat uw gehele verblijf geldig is. Het paspoort mag dus niet tijdens uw reis verlopen.

Als u korter dan 90 dagen in Amerika verblijft heeft u over het algemeen geen visum nodig. Wel moet u in het bezit zijn van een geldige ESTA (Electronic System for Travel Authorization) indien u geen Amerikaans of Canadees paspoort heeft. Ook als u alleen overstapt in Amerika moet u een ESTA aanvragen. U kunt de ESTA aanvragen via de officiële ESTA-website of app van de Amerikaanse overheid. De ESTA dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. Houd er rekening mee dat een spoedaanvraag niet mogelijk is. Ook voor kinderen moet apart een ESTA aangevraagd worden.

Klimaat & beste reistijd

In Amerika loopt het klimaat erg uiteen, daarom is de beste reistijd erg afhankelijk van wat u gaat bezoeken. Het grootste deel van het land heeft een landklimaat. Californië heeft een mediterraan klimaat met uitzondering van San Francisco waar een zeeklimaat heerst. Ook New York en Washington hebben een zeeklimaat. Wanneer u naar Miami reist houdt u dan rekening met een tropisch klimaat evenals op de eilanden van Hawaii.

Beste reistijd per gebied

 • Westen; april – juni en september – oktober.
 • Zuidoosten(Florida); november en april.
 • Noordoosten (New York); de zomermaanden mei - juni en september - oktober. 
 • Hawaii; traditioneel valt de meeste regen in de maanden november - januari. Het hoogseizoen voor Hawaii is mei - oktober.

Houdt er ook rekening mee dat van juni tot november er een orkaanseizoen is. Gemiddeld treffen 1 á 2 orkanen de oostkust en Florida.

Vaccinaties & gezondheid

Voor het reizen naar Amerika zijn geen vaccinaties verplicht. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij langdurige reizen is een gespecialiseerd advies van belang.

Zorg er altijd voor u goed beschermd op reis gaat. De zon is in de zomermaanden een stuk krachtiger dan in Nederland. Bescherm uzelf daarom altijd tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnebrandcrème. Neem ten alle tijden voldoende water mee als u de natuur in gaat en lange tijd niet aan drinkwater kunt komen. Ook een goede antimuggenlotion of –crème met DEET wordt aangeraden.

Tijdens een wandeling in de bossen heeft u de kans om gestoken te worden door insecten of een teek op te lopen. Draag daarom lange broeken en mouwen. In Amerika komt ook rabiës of hondsdolheid voor bij zoogdieren zoals honden en vleermuizen. Bij een beet dient u zo spoedig mogelijk medische hulp te zoeken.

De gezondheidszorg in Amerika zijn goed geregeld en vergelijkbaar met Nederland.

Tijdsverschil

De staten van Amerika zijn van Oost naar West ingedeeld in verschillende tijdzones: 

Eastern: 6 uur vroeger (New York, Washington, Miami)

Pacific: 9 uur vroeger (San Francisco, Las Vegas, Los Angeles)

Hawaii: 11 uur vroeger dan in Nederland

In Amerika geldt ook de zomertijd (behalve in Hawaii), deze begint op de 1e zondag van april (klok 1 uur vooruit) en eindigt op laatste zondag van oktober (klok 1 uur terug).

Geld & valuta

Wanneer u naar Amerika reist, dient u er rekening mee te houden dat de munteenheid de Amerikaans Dollar is, welke om het even gelijk staat aan de Euro.

Op de meeste plaatsen kun u met een creditcard betalen. Als u buiten Europa gebruik wilt maken van uw betaalpas, houd er dan rekening mee dat de meeste Nederlandse banken om veiligheidsredenen de bankpassen standaard hebben ingesteld op gebruik binnen Europa. U kunt er echter zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar 'wereld', zodat uw pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Zorg er altijd voor u ook voldoende contact geld bij zich heeft voor onvoorziene omstandigheden.

Belangrijke feestdagen

In Amerika zijn er verschillende belangrijke feestdagen en vieringen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele belangrijke dagen:

 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
 • Martin Luther King Day (3e maandag in januari)
 • Presidents Day (3e maandag in februari)
 • Memorial Day (laatste maandag in mei)
 • Independence Day (4 juli)
 • Labor Day (1e maandag in september)
 • Patriot Day (11 september)
 • Columbus Day (2e maandag in oktober)
 • Halloween (31 oktober)
 • Veterans Day (11 november)
 • Thanksgiving (4e donderdag in november)
 • Kerstmis (25 december)

Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar Amerika hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig dat uw gehele verblijf geldig is. Het paspoort mag dus niet tijdens uw reis verlopen.

Als u korter dan 90 dagen in Amerika verblijft heeft u over het algemeen geen visum nodig. Wel moet u in het bezit zijn van een geldige ESTA (Electronic System for Travel Authorization) indien u geen Amerikaans of Canadees paspoort heeft. Ook als u alleen overstapt in Amerika moet u een ESTA aanvragen. U kunt de ESTA aanvragen via de officiële ESTA-website of app van de Amerikaanse overheid. De ESTA dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. Houd er rekening mee dat een spoedaanvraag niet mogelijk is. Ook voor kinderen moet apart een ESTA aangevraagd worden.

Amerika

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN