Menu
Tanzania Tanzania

Tanzania

Ontdek het ongerepte Tanzania

Over Tanzania

Tanzania is dé safaribestemming bij uitstek. Een groot deel van het land is beschermd als nationaal park of reservaat, waar de wilde dieren in alle vrijheid in hun natuurlijke omgeving kunnen leven. U kunt hier als toeschouwer deel van uitmaken tijdens een unieke safari. Het aantal wilde dieren in Tanzania is enorm groot, maar het aantal toeristen gelukkig niet. Hierdoor kunt u hier op en top van de natuur kunt genieten.

Wees niet bang dat een safari snel verveelt. De verschillende parken zorgen voor een grote afwisseling aan landschappen. Rijdend door het magische, uitgestrekte savannelandschap van de Serengeti, slechts her en der doorspekt met acaciabomen, voelt het alsof u zich midden in een natuurdocumentaire bevindt. Heel anders zijn het groene landschap van de Ngorongoro krater en de droge steppe vol baobabbomen van het Tarangire National Park. Alle parken zijn uniek en hebben vaak ook hun eigen unieke inwoners. Grote kans dat u de Big Five van uw bucketlist kunt afstrepen.

Highlights  |  Accommodaties  |  Praktisch

Tanzania Tanzania

Wat u kunt verwachten:

  • De ultieme safaribestemming, met zeer grote kans op de Big Five
  • Luxe en uiterst sfeervolle lodges en safarikampen
  • Comfortabele 4WD voertuigen en zeer ervaren rangers
  • Geniet van heerlijke maaltijden onder de sterren
  • Afsluiten met een tropisch strandverblijf op het bounty-eiland Zanzibar


PLAN UW REIS NAAR TANZANIA

Fly-in safari of per 4WD

Tanzania is een land met een overweldigende fauna. De wilde dieren in de nationale parken zijn een must-see voor elke reiziger. Er zijn twee manieren om op safari te gaan in Tanzania: per 4WD of per vliegtuig. Op het noordelijke circuit zijn beide mogelijk, op het zuidelijke circuit zijn de afstanden te groot en worden er voornamelijk zogenaamde fly-in safari’s aangeboden. Een fly-in safari is een goede keuze als u weinig tijd heeft, of als de afstand tussen de parken te groot is. U wordt dan met een klein vliegtuigje van park naar park gebracht. De lodges in de nationale parken verzorgen de game drives. Een fly-in safari is een efficiënte manier om veel van Tanzania te zien in een korte tijd.

Unieke safarilodges

De safarilodges in Tanzania zijn van ongekende klasse. Elke lodge en elk kamp is uniek, maar zullen u allemaal omarmen en thuis laten voelen met hun warme gastvrijheid. De suites en safaritenten zijn van alle comfort en gemakken voorzien, met heerlijke bedden en een ensuite badkamer. Het koor van dierengeluiden op de achtergrond bij het slapen gaan en wakker worden, maken uw safari compleet.

Natuurpracht en culturele ervaringen

Behalve een ongelooflijke natuurpracht heeft Tanzania ook een rijke culturele erfenis. Gedurende uw reis heeft u de mogelijkheid om een lokaal dorp of Masaai boma te bezoeken. Maak kennis met de fascinerende Masaai, in hun kleurrijke kleding en sieraden, en leer meer over hun bijzondere levensstijl en hun erfgoed. De ultieme afsluiting van een reis door Tanzania is een strandverblijf op de betoverende eilanden van Zanzibar. Hier kunt u genieten van stralend witte zandstranden en azuurblauw zeewater.

Tanzania in beeld

Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania
Tanzania Zanzibar
+ 4

Verblijf in exclusieve hotels

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas safari lodges, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Tanzania

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Highlights

Tanzania staat bekend om zijn adembenemende natuur en dierenrijkdom en heeft voor een ieder iets te bieden. Of u nu op zoek bent naar een avontuurlijke safari, prachtige witte stranden of een culturele ervaring, u vindt het allemaal in Tanzania. Onze bestemmingsexperts hebben een selectie gemaakt van de beste plaatsen om te bezoeken in Tanzania, zodat u het beste uit uw reis kunt halen. U kunt deze bestemmingen op verschillende manieren in uw reis opnemen.

Serengeti National Park Tanzania Serengeti National Park Tanzania

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park is één van de bekendste nationale parken ter wereld en wereldberoemd om de jaarlijkse Grote Trek. Ruim een miljoen wildebeesten en honderdduizenden zebra's en gazelles reizen tijdens deze 'migratie' over een afstand van meer dan 1.800 kilometer van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia.

LEES MEER

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro-krater is een unieke plek in Tanzania, met een grote concentratie aan wilde dieren. Verblijf op grotere hoogte aan de rand van de krater en daal deze af om een schitterende game drive te maken in dit unieke landschap.

LEES MEER

Ngorongoro Krater Tanzania Ngorongoro Krater Tanzania
Zanzibar Zanzibar

Zanzibar

Echte bounty-eilanden, ze bestaan nog. Hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en een turquoise blauwe zee, dit is het uitzicht op Zanzibar. Hier is het leven nog heerlijk relaxed en uw strandvakantie zal dan ook met name bestaan uit ontspannen, heerlijk eten en op en top genieten.

LEES MEER

Praktische informatie

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat in Tanzania kent geen extremen, waardoor u hier het hele jaar door goed kunt reizen. Er zijn daarentegen 2 droge en 2 natte seizoenen waar u rekening mee kunt houden voor het plannen van uw reis.

Van half maart t/m half mei vallen de ‘lange regens’. Dit zijn de natste maanden van het jaar. Er vallen meestal elke dag een aantal heftige regenbuien die wat langer kunnen duren. Reistijden zijn wat langer, omdat wegen modderig en minder goed begaanbaar zijn.

Van half oktober t/m half december vallen de ‘korte regens’. Dit regenseizoen is minder lang en heftig. Ondanks dat er buien kunnen vallen, hoeft u in deze periode weinig overlast tijdens de safari te verwachten.

De temperaturen in Tanzania zijn redelijk constant. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur tussen de 24 en 29 graden overdag en daalt het kwik ‘s nachts tot circa 15 graden. In de hoger gelegen Ngorongoro krater is het wat koeler, met maximaal 20 graden overdag en 8 graden ‘s nachts.

De grote trek

De ‘grote trek’ is één van de meest indrukwekkende natuurspektakels ter wereld. Jaarlijks trekken 1,5 tot 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazelles over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting de Masai Mara in Kenia en weer terug. Ze laten de droogte achter zich en reizen het water achterna. Om de grote trek te kunnen zien, heeft u in het westen van de Serengeti de grootste kans in de periode april tot juni. Van december tot maart is dit het geval in het oosten. Hier kunt u dan vele dieren zien grazen op de ‘kortegrasvlaktes’ tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater. Er is dan misschien niet veel beweging, maar u ziet wel eindeloze kuddes, wat een machtig gezicht is.

Vaccinaties & gezondheid

Vaccinaties

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis een advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Voor een bezoek aan Tanzania heeft u malariatabletten nodig, want malaria komt veel voor in Tanzania. Verder worden vaccinaties voor DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Soms heeft u een inenting tegen gele koorts nodig. Bovendien heeft u een cholerastempel in uw vaccinatiepaspoort nodig. Deze laatste krijgt u van het inentingsbureau. Vergeet verder niet uw vaccinatiepaspoort mee te nemen als u naar Tanzania gaat.

Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

Gezondheidsadviezen

Sterke zon
De zon is erg sterk in Tanzania. Smeer u altijd goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en let vooral op in de zee of in het zwembad. Door het heerlijke koele water lijkt het alsof u niet verbrandt, maar het water versterkt de zonnestralen juist. Smeer u ook in op een bewolkte dag, want ook door de zonnestralen door de wolken heen kunt u verbranden, vooral als u een gevoelige huid heeft.

Veel drinken
In de tropische warmte verbruikt u veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Daarom wordt aangeraden de hele dag door veel water te drinken. Neem verder een zonnebril mee en een hoed of een pet.

Drink geen water uit de kraan
Het water uit de kraan in Tanzania kunt u niet drinken. Gebruik ook bij het tandenpoetsen water uit de fles. Let er bij flesjes mineraalwater altijd op dat deze verzegeld is voordat u deze open maakt. Let ook op met ijsklontjes in het drinken, omdat u niet zeker weet of deze ook van mineraalwater gemaakt zijn.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Tanzania is maar klein. In onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later en in onze zomertijd slechts 1 uur later.

 

Geld & valuta

In Tanzania is de munteenheid de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Deze kunt u niet vooraf bestellen en u mag de Tanzaniaanse Shilling niet invoeren of uitvoeren. U kunt bij aankomst op de luchthaven in Tanzania geld wisselen of pinnen. Als u liever al wat contant geld meeneemt, neem dan het liefst USD mee, niet ouder dan 2006 en nette biljetten.

Pinnen is in de grotere plaatsen en op Zanzibar mogelijk, mits uw bankpas geschikt is voor pinnen in het buitenland en op Werelddekking staat. Vergeet daarom niet om vóór vertrek uw pinpas te activeren voor gebruik buiten Europa.

U kunt tijdens uw safari niet overal pinnen; zorg daarom dat u wat extra pint voordat u op safari gaat. U kunt o.a. pinnen bij de bank Stanbic, daar werkt het meestal goed. Op Zanzibar kunt u alleen pinnen op de luchthaven of in Stone Town. Zorg daarom dat u genoeg pint voor uw gehele strandverblijf.

Het is verstandig om behalve uw pinpas ook een creditcard mee te nemen (vergeet uw pincode niet!). U kunt namelijk bij de betere restaurants en bij de luxere lodges en kampen betalen met uw credit card.

Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar Tanzania hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig, dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig is. Verder is er een toeristisch e-visum nodig.

U kunt vooraf thuis online een toeristisch e-visum regelen. De kosten bedragen USD 50 per persoon en moeten bij de aanvraag per creditcard worden voldaan.

Let op: het duurt circa 2-3 weken voordat het e-visum is goedgekeurd. Vanaf uitgifte moet u binnen 3 maanden gebruik maken van het visum. Let er dus op dat u het visum niet te vroeg, maar ook niet te laat aanvraagt.

Mobiel & internet

In de meeste steden in Tanzania heeft u goed bereik met uw mobiel. Zodra u de steden verlaat en het binnenland in reist, is het mobiele bereik nog steeds beperkt.

Eén van de betere netwerken is safaricom. Let wel op dat de mobiele kosten in Tanzania erg hoog zijn. Het is daarom beter om een lokale simkaart kopen als u een simlockvrije mobiele telefoon heeft. U kunt dan goedkoop bellen binnen Tanzania (naar het buitenland bellen is echter nog steeds duur) en u kunt dan gebruik maken van het mobiele internet. Maar nogmaals: het mobiele internet/bereik in het binnenland is beperkt en vaak niet sterk.

De meeste hotels, lodges en safarikampen bieden gratis Wi-Fi aan. Ook is Wi-Fi echter lang niet altijd even stabiel of sterk. Kortom, houd er rekening mee dat u minder goed bereikbaar bent als u op een safarireis bent in Tanzania.

Klimaat & beste reistijd

Het klimaat in Tanzania kent geen extremen, waardoor u hier het hele jaar door goed kunt reizen. Er zijn daarentegen 2 droge en 2 natte seizoenen waar u rekening mee kunt houden voor het plannen van uw reis.

Van half maart t/m half mei vallen de ‘lange regens’. Dit zijn de natste maanden van het jaar. Er vallen meestal elke dag een aantal heftige regenbuien die wat langer kunnen duren. Reistijden zijn wat langer, omdat wegen modderig en minder goed begaanbaar zijn.

Van half oktober t/m half december vallen de ‘korte regens’. Dit regenseizoen is minder lang en heftig. Ondanks dat er buien kunnen vallen, hoeft u in deze periode weinig overlast tijdens de safari te verwachten.

De temperaturen in Tanzania zijn redelijk constant. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur tussen de 24 en 29 graden overdag en daalt het kwik ‘s nachts tot circa 15 graden. In de hoger gelegen Ngorongoro krater is het wat koeler, met maximaal 20 graden overdag en 8 graden ‘s nachts.

De grote trek

De ‘grote trek’ is één van de meest indrukwekkende natuurspektakels ter wereld. Jaarlijks trekken 1,5 tot 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazelles over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting de Masai Mara in Kenia en weer terug. Ze laten de droogte achter zich en reizen het water achterna. Om de grote trek te kunnen zien, heeft u in het westen van de Serengeti de grootste kans in de periode april tot juni. Van december tot maart is dit het geval in het oosten. Hier kunt u dan vele dieren zien grazen op de ‘kortegrasvlaktes’ tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater. Er is dan misschien niet veel beweging, maar u ziet wel eindeloze kuddes, wat een machtig gezicht is.

Vaccinaties & gezondheid

Vaccinaties

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis een advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Voor een bezoek aan Tanzania heeft u malariatabletten nodig, want malaria komt veel voor in Tanzania. Verder worden vaccinaties voor DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Soms heeft u een inenting tegen gele koorts nodig. Bovendien heeft u een cholerastempel in uw vaccinatiepaspoort nodig. Deze laatste krijgt u van het inentingsbureau. Vergeet verder niet uw vaccinatiepaspoort mee te nemen als u naar Tanzania gaat.

Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

Gezondheidsadviezen

Sterke zon
De zon is erg sterk in Tanzania. Smeer u altijd goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en let vooral op in de zee of in het zwembad. Door het heerlijke koele water lijkt het alsof u niet verbrandt, maar het water versterkt de zonnestralen juist. Smeer u ook in op een bewolkte dag, want ook door de zonnestralen door de wolken heen kunt u verbranden, vooral als u een gevoelige huid heeft.

Veel drinken
In de tropische warmte verbruikt u veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Daarom wordt aangeraden de hele dag door veel water te drinken. Neem verder een zonnebril mee en een hoed of een pet.

Drink geen water uit de kraan
Het water uit de kraan in Tanzania kunt u niet drinken. Gebruik ook bij het tandenpoetsen water uit de fles. Let er bij flesjes mineraalwater altijd op dat deze verzegeld is voordat u deze open maakt. Let ook op met ijsklontjes in het drinken, omdat u niet zeker weet of deze ook van mineraalwater gemaakt zijn.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Tanzania is maar klein. In onze wintertijd is het in Tanzania 2 uur later en in onze zomertijd slechts 1 uur later.

 

Geld & valuta

In Tanzania is de munteenheid de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Deze kunt u niet vooraf bestellen en u mag de Tanzaniaanse Shilling niet invoeren of uitvoeren. U kunt bij aankomst op de luchthaven in Tanzania geld wisselen of pinnen. Als u liever al wat contant geld meeneemt, neem dan het liefst USD mee, niet ouder dan 2006 en nette biljetten.

Pinnen is in de grotere plaatsen en op Zanzibar mogelijk, mits uw bankpas geschikt is voor pinnen in het buitenland en op Werelddekking staat. Vergeet daarom niet om vóór vertrek uw pinpas te activeren voor gebruik buiten Europa.

U kunt tijdens uw safari niet overal pinnen; zorg daarom dat u wat extra pint voordat u op safari gaat. U kunt o.a. pinnen bij de bank Stanbic, daar werkt het meestal goed. Op Zanzibar kunt u alleen pinnen op de luchthaven of in Stone Town. Zorg daarom dat u genoeg pint voor uw gehele strandverblijf.

Het is verstandig om behalve uw pinpas ook een creditcard mee te nemen (vergeet uw pincode niet!). U kunt namelijk bij de betere restaurants en bij de luxere lodges en kampen betalen met uw credit card.

Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar Tanzania hebben een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig, dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig is. Verder is er een toeristisch e-visum nodig.

U kunt vooraf thuis online een toeristisch e-visum regelen. De kosten bedragen USD 50 per persoon en moeten bij de aanvraag per creditcard worden voldaan.

Let op: het duurt circa 2-3 weken voordat het e-visum is goedgekeurd. Vanaf uitgifte moet u binnen 3 maanden gebruik maken van het visum. Let er dus op dat u het visum niet te vroeg, maar ook niet te laat aanvraagt.

Mobiel & internet

In de meeste steden in Tanzania heeft u goed bereik met uw mobiel. Zodra u de steden verlaat en het binnenland in reist, is het mobiele bereik nog steeds beperkt.

Eén van de betere netwerken is safaricom. Let wel op dat de mobiele kosten in Tanzania erg hoog zijn. Het is daarom beter om een lokale simkaart kopen als u een simlockvrije mobiele telefoon heeft. U kunt dan goedkoop bellen binnen Tanzania (naar het buitenland bellen is echter nog steeds duur) en u kunt dan gebruik maken van het mobiele internet. Maar nogmaals: het mobiele internet/bereik in het binnenland is beperkt en vaak niet sterk.

De meeste hotels, lodges en safarikampen bieden gratis Wi-Fi aan. Ook is Wi-Fi echter lang niet altijd even stabiel of sterk. Kortom, houd er rekening mee dat u minder goed bereikbaar bent als u op een safarireis bent in Tanzania.

Tanzania

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN