Menu
Dubai Dubai

Dubai & Emiraten

Ultieme luxe in de Arabische Emiraten

Ervaar het luxe Dubai

De hoogste wolkenkrabbers, de meest luxueuze hotels, de spectaculairste activiteiten, superlatieven schieten tekort bij het omschrijven van Dubai, de bekendste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De iconische skyline van deze metropool wordt continu geherdefinieerd, omdat grenzen en doelen steeds verder vooruit worden geschoven. De toekomst zijn dromen die werkelijkheid worden en eindeloos vooruit worden gestuwd door de onmetelijkheid van menselijke vindingrijkheid. De algemeen heersende houding van Dubai is dat niets onmogelijk is en de reis naar vernieuwing en ontwikkeling wordt continu aangevuld met een unieke mix van rijke tradities en culturele diversiteit. Laat u meevoeren in de betovering die Dubai heet.

Accommodaties  |  Experiences  |  Inspiratie  |  Praktisch 

Dubai Dubai

Wat u kunt verwachten:

 • De fonkelende metropool in de kroon van de Arabië met een iconische skyline
 • Combineer spectaculaire accommodaties in Dubai Downtown met The Palm en de uitgestrekte woestijn voor een verrassende variatie op toppniveau
 • Gastronomische verrukking in de hoogste wolkenkrabbers ter wereld
 • Een symfonie van culturen, een fusie van innovatieve ideeën en een onvermoeibare zoektocht naar excellentie
 • Uitmuntende service en uiterst verfijnd comfort
 • Winkelwalhalla in designer-winkelcentra en levendige lokale soeks


PLAN UW REIS NAAR DUBAI

Impressie

Dubai emiraten luxe reizen
Dubai emiraten luxe reizen
Dubai
Burj Khalifa Dubai
Dubai emiraten luxe reizen
+ 3

Verblijf in exclusieve hotels

Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd door experts. Van karakteristieke boutique hotels tot luxe resorts, we bieden een breed scala aan mogelijkheden voor elke stijl en interesse. Onze accommodaties zijn altijd buitengewoon en vaak intiem, zodat u een onvergetelijke vakantie kunt beleven.

Dubai

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring!

Wij ontwerpen reizen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om u een unieke en onvergetelijke reiservaring te bieden.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Experiences

Wij bieden een breed scala aan unieke experiences aan, van jeepsafari's in de woestijn tot culturele tours en culinaire avonturen. Onderstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de unieke ervaringen die wij kunnen creëren voor onze reizigers. Op basis van uw wensen en dromen stellen we een reis samen die perfect bij u past.

Lost City of Atlantis Dubai Lost City of Atlantis Dubai

Verken de onderwaterwereld van de Lost City of Atlantis

Een onderwaterspektakel met 65.000 kleurrijke vissen, waaronder haaien en roggen, in het thema van de verloren stad Atlantis. Ga al wandelend, snorkelend of duikend op verkenning.

Burj Khalifa sky view Burj Khalifa sky view

Burj Khalifa at the Top, Sky View

De Burj Khalifa domineert de skyline van Dubai en is met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Geniet van het uitzicht over Dubai op maar liefst 456 meter hoogte.

Dubai Dubai

Bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten

Praktische informatie

Reisdocumenten / visum

Reizigers naar de Verenigde Arabische Emiraten hebben een geldig Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas nodig dat bij aankomst in Dubai of Abu Dhabi nog minimaal zes maanden geldig is. Reizigers kunnen bij aankomst een zogenaamd visa-on-arrival (VOA) krijgen.

Het VOA is geldig voor een periode tot 30 dagen en wordt gratis verstrekt. Het visum kan eenmalig worden verlengd met nogmaals 30 dagen.

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houdt u er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum aan verandering onderhevig is.

Klimaat & beste reistijd

De Emiraten hebben een woestijnklimaat. Het is er vrijwel altijd zonnig en het regent er zelden. Gedurende de wintermaanden is het aangenaam warm, waardoor de Emiraten een ideale winterzonbestemming zijn. De temperaturen liggen in deze periode tussen de 25 en 30°C.

In de zomer kan het erg warm worden, de temperatuur komt dan bijna niet onder de 30 graden. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur nog verder op, soms tot boven de 45 graden. 

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Hoewel er officieel geen enkele vaccinatie verplicht is voor een bezoek aan de Emiraten, worden bepaalde vaccinaties wel aanbevolen. Het wordt aangeraden om de D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio), Buiktyfus en Hepatitis A vaccinaties te krijgen. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in de Emiraten is een stuk sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

In de warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Tijdsverschil

Wanneer het in Nederland/België zomertijd is, dan is het tijdsverschil met de Emiraten 2 uur en is het in de Emiraten 2 uur later dan in Nederland/België. In de winter is het tijdsverschil met de Emiraten 3 uur.

Geld & valuta

De munteenheid van de Emiraten is de Verenigde Arabische Emiraten Dirham (AED). Geld kan gewisseld worden op de luchthaven of bij een van de vele wisselkantoren.

Creditcards kunnen in de Emiraten ook prima gebruikt worden. Creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants en winkels. Op veel plaatsen in de Emiraten zijn er geldautomaten te vinden waar u geld kunt opnemen met uw pinpas met Europas, Cirrus of Maestro logo en met uw creditcard (AMEX, VISA, Mastercard en soms ook Diners Club). Vergeet niet uw pinpas op Werelddekking te zetten.

Belangrijke feestdagen

Op belangrijke feestdagen in de Emiraten kunnen winkels en bedrijven gesloten zijn en is het soms moeilijker reizen. Het is echter wel een unieke belevenis om zo’n dag mee te vieren met de lokale bevolking. Bepaalde musea en overheidsinstellingen kunnen gesloten zijn op feestdagen.

Omdat de Emiraten een islamitisch land zijn, sluiten de feestdagen daar ook bij aan. De exacte datum wordt bepaald door de Islamitische maankalender die korter is dan onze zonnekalender. Hierdoor verschuift de datum van een feestdag dus ieder jaar ca. 10 dagen naar voren. Dit zijn de belangrijkste Islamitische feestdagen:

 • Ramadan

Jaarlijks houden alle moslims ter wereld in de 9e maand van de Islamitische kalender een vastenperiode, de Ramadan. Dit houdt in dat men 30 dagen lang niet mag eten en drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Ook roken, alcohol en seks zijn uit den boze. Moslims herdenken in deze maand dat Mohammed zijn eerste boodschap van God ontving en deze heeft opgeschreven in de Koran en ervaren de Ramadan als een tijd van reiniging van de ziel. Wanneer de zon ondergaat wordt de zogenaamde Iftar maaltijd gebruikt, waarna men op bezoek gaat bij elkaar of naar de moskee gaat om samen te komen.

Vaak wordt er gedacht dat het voor toeristen geen goed idee is om de Emiraten tijdens de Ramadan te bezoeken, maar dit is niet waar. Er heerst juist veel gezelligheid op straat ’s avonds en alles is mooi versierd. Sommige winkels zijn wat beperkter geopend, maar de meeste toeristische attracties zijn normaal toegankelijk tijdens de Ramadan. Als niet moslim bent u niet verplicht om mee te doen aan de Ramadan en kunt u overdag gewoon eten en drinken. Het wordt wel zeer gewaardeerd om dit niet voor de neus van iemand te doen die wel vast. Roken of alcohol drinken in het openbaar worden niet gewaardeerd, maar in toeristische hotels is ook dit verder geen probleem.

 • Eid al Fitre (Suikerfeest)

Dit is de eerste belangrijke Islamitische feestdag en wordt ook wel het kleine feest genoemd. Het Suikerfeest wordt gevierd als de Ramadan vastenperiode eindigt. Veel mensen gaan dan naar familie om het feest gezamenlijk te vieren, waardoor het openbare leven zo’n 3 dagen grotendeels stil komt te liggen.

 • Eid al Adha (Offerfeest)

Het offerfeest is de grootste Islamitische feestdag. Voorafgaand aan het offerfeest vindt de Hadj plaats, de heilige pelgrimstocht naar Mekka die iedere moslim met voldoende geld minimaal eens in zijn leven moet volbrengen. Verder is het gebruikelijk om een dier te slachten op deze feestdag om vervolgens het vlees te delen met familie, buren, vrienden en de armen. Het is dus een feest van samenkomen en met elkaar delen en erg belangrijk voor alle moslims.

 • Muharram (Islamitisch nieuwjaar)

Muharram is de start van het islamitische jaar en valt samen met de Hijrah, de herdenking van de start van de Profeet’s reis van Mekka naar Medina in 622 voor Christus.

Gebruiken

Zoals de omringende landen in het Midden-Oosten, zijn de Emiraten een islamitische staat. Echter, in tegenstelling tot veel andere landen op het Arabisch schiereiland, zijn de Emiraten een open land en op veel gebieden zelfs één van de meest vooruitstrevende landen van de regio.

Vrouwen op hogere posities is heel normaal in Oman en alcohol en de meeste andere westerse gewoontes worden hier inmiddels als redelijk normaal gezien. Dit geldt ook voor westerse kleding, maar pas toch enigszins op met uw kledingkeuze. Korte broeken boven de knie, blote schouders, strakke kleding en teveel bloot kan als aanstootgevend worden gezien en lichamelijk contact op straat tussen mannen en vrouwen wordt niet gewaardeerd.

Wanneer u een moskee wil bezoeken, dient u zich te houden aan de kledingvoorschriften (schouders en benen bedekt, hoofdbedekking voor vrouwen). Badkleding mag alleen gedragen worden bij het zwembad of op het strand. Topless zonnen of zwemmen is streng verboden. Tijdens de Ramadan maand zijn de regels scherper en gelden er strengere regels m.b.t. eten en drinken in het openbaar.

Reisdocumenten / visum

Reizigers naar de Verenigde Arabische Emiraten hebben een geldig Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas nodig dat bij aankomst in Dubai of Abu Dhabi nog minimaal zes maanden geldig is. Reizigers kunnen bij aankomst een zogenaamd visa-on-arrival (VOA) krijgen.

Het VOA is geldig voor een periode tot 30 dagen en wordt gratis verstrekt. Het visum kan eenmalig worden verlengd met nogmaals 30 dagen.

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houdt u er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum aan verandering onderhevig is.

Klimaat & beste reistijd

De Emiraten hebben een woestijnklimaat. Het is er vrijwel altijd zonnig en het regent er zelden. Gedurende de wintermaanden is het aangenaam warm, waardoor de Emiraten een ideale winterzonbestemming zijn. De temperaturen liggen in deze periode tussen de 25 en 30°C.

In de zomer kan het erg warm worden, de temperatuur komt dan bijna niet onder de 30 graden. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur nog verder op, soms tot boven de 45 graden. 

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Hoewel er officieel geen enkele vaccinatie verplicht is voor een bezoek aan de Emiraten, worden bepaalde vaccinaties wel aanbevolen. Het wordt aangeraden om de D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio), Buiktyfus en Hepatitis A vaccinaties te krijgen. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in de Emiraten is een stuk sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

In de warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Tijdsverschil

Wanneer het in Nederland/België zomertijd is, dan is het tijdsverschil met de Emiraten 2 uur en is het in de Emiraten 2 uur later dan in Nederland/België. In de winter is het tijdsverschil met de Emiraten 3 uur.

Geld & valuta

De munteenheid van de Emiraten is de Verenigde Arabische Emiraten Dirham (AED). Geld kan gewisseld worden op de luchthaven of bij een van de vele wisselkantoren.

Creditcards kunnen in de Emiraten ook prima gebruikt worden. Creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants en winkels. Op veel plaatsen in de Emiraten zijn er geldautomaten te vinden waar u geld kunt opnemen met uw pinpas met Europas, Cirrus of Maestro logo en met uw creditcard (AMEX, VISA, Mastercard en soms ook Diners Club). Vergeet niet uw pinpas op Werelddekking te zetten.

Belangrijke feestdagen

Op belangrijke feestdagen in de Emiraten kunnen winkels en bedrijven gesloten zijn en is het soms moeilijker reizen. Het is echter wel een unieke belevenis om zo’n dag mee te vieren met de lokale bevolking. Bepaalde musea en overheidsinstellingen kunnen gesloten zijn op feestdagen.

Omdat de Emiraten een islamitisch land zijn, sluiten de feestdagen daar ook bij aan. De exacte datum wordt bepaald door de Islamitische maankalender die korter is dan onze zonnekalender. Hierdoor verschuift de datum van een feestdag dus ieder jaar ca. 10 dagen naar voren. Dit zijn de belangrijkste Islamitische feestdagen:

 • Ramadan

Jaarlijks houden alle moslims ter wereld in de 9e maand van de Islamitische kalender een vastenperiode, de Ramadan. Dit houdt in dat men 30 dagen lang niet mag eten en drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Ook roken, alcohol en seks zijn uit den boze. Moslims herdenken in deze maand dat Mohammed zijn eerste boodschap van God ontving en deze heeft opgeschreven in de Koran en ervaren de Ramadan als een tijd van reiniging van de ziel. Wanneer de zon ondergaat wordt de zogenaamde Iftar maaltijd gebruikt, waarna men op bezoek gaat bij elkaar of naar de moskee gaat om samen te komen.

Vaak wordt er gedacht dat het voor toeristen geen goed idee is om de Emiraten tijdens de Ramadan te bezoeken, maar dit is niet waar. Er heerst juist veel gezelligheid op straat ’s avonds en alles is mooi versierd. Sommige winkels zijn wat beperkter geopend, maar de meeste toeristische attracties zijn normaal toegankelijk tijdens de Ramadan. Als niet moslim bent u niet verplicht om mee te doen aan de Ramadan en kunt u overdag gewoon eten en drinken. Het wordt wel zeer gewaardeerd om dit niet voor de neus van iemand te doen die wel vast. Roken of alcohol drinken in het openbaar worden niet gewaardeerd, maar in toeristische hotels is ook dit verder geen probleem.

 • Eid al Fitre (Suikerfeest)

Dit is de eerste belangrijke Islamitische feestdag en wordt ook wel het kleine feest genoemd. Het Suikerfeest wordt gevierd als de Ramadan vastenperiode eindigt. Veel mensen gaan dan naar familie om het feest gezamenlijk te vieren, waardoor het openbare leven zo’n 3 dagen grotendeels stil komt te liggen.

 • Eid al Adha (Offerfeest)

Het offerfeest is de grootste Islamitische feestdag. Voorafgaand aan het offerfeest vindt de Hadj plaats, de heilige pelgrimstocht naar Mekka die iedere moslim met voldoende geld minimaal eens in zijn leven moet volbrengen. Verder is het gebruikelijk om een dier te slachten op deze feestdag om vervolgens het vlees te delen met familie, buren, vrienden en de armen. Het is dus een feest van samenkomen en met elkaar delen en erg belangrijk voor alle moslims.

 • Muharram (Islamitisch nieuwjaar)

Muharram is de start van het islamitische jaar en valt samen met de Hijrah, de herdenking van de start van de Profeet’s reis van Mekka naar Medina in 622 voor Christus.

Gebruiken

Zoals de omringende landen in het Midden-Oosten, zijn de Emiraten een islamitische staat. Echter, in tegenstelling tot veel andere landen op het Arabisch schiereiland, zijn de Emiraten een open land en op veel gebieden zelfs één van de meest vooruitstrevende landen van de regio.

Vrouwen op hogere posities is heel normaal in Oman en alcohol en de meeste andere westerse gewoontes worden hier inmiddels als redelijk normaal gezien. Dit geldt ook voor westerse kleding, maar pas toch enigszins op met uw kledingkeuze. Korte broeken boven de knie, blote schouders, strakke kleding en teveel bloot kan als aanstootgevend worden gezien en lichamelijk contact op straat tussen mannen en vrouwen wordt niet gewaardeerd.

Wanneer u een moskee wil bezoeken, dient u zich te houden aan de kledingvoorschriften (schouders en benen bedekt, hoofdbedekking voor vrouwen). Badkleding mag alleen gedragen worden bij het zwembad of op het strand. Topless zonnen of zwemmen is streng verboden. Tijdens de Ramadan maand zijn de regels scherper en gelden er strengere regels m.b.t. eten en drinken in het openbaar.

Dubai

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Inspiratie

Reizen gaat om meer dan het afvinken van bestemmingen op een kaart. Het gaat om unieke ervaringen opdoen, verbinding maken met onbekende culturen en onvergetelijke herinneringen creëren. Bij Travel Platinum geloven we dat de optimale reisbeleving verder gaat dan de plek die je bezoekt. Laat u inspireren door onze verhalen.

Oman Oman

COMBINEER DE STRANDEN VAN DUBAI MET DE TRADITIES VAN OMAN

Het Midden-Oosten is een continent dat vele gezichten kent. Waar de Emiraten onder andere bruisende glamour en verfijnde onbezorgde strandvakanties in Dubai biedt, zal Oman zich meer door rijke tradities, cultuur en natuur kenmerken

LEES BLOG