Menu
Seychellen Seychellen

Seychellen

Luxe reizen naar de Seychellen

Ultieme luxe op de Seychellen

Idyllisch, harmonieus en gewoonweg magnifiek, de Seychellen zijn werkelijk een cadeautje van Moeder Natuur. Een archipel van 115 prachtige eilanden die als een parelketting glinsteren in de Indische Oceaan. Deze paradijselijke eilandengroep biedt zoveel meer dan natuurschoon, er staat u een buitengewone reisbeleving te wachten die doorspekt is met warme gastvrijheid, kleurrijke Creoolse cultuur en een verrassende culinaire variatie. Met een scala aan activiteiten en de mogelijkheid om allerlei eilanden van verschillende karakters met elkaar te combineren, kunt u gegarandeerd genieten van een inspirerende reis die perfect bij u past. De weelderige palmen wuiven u al tegemoet, laat u meevoeren naar deze betoverende bestemming.

Eilanden  |  Accommodaties  |  Experiences  |  Praktisch

Seychellen Seychellen

Wat u kunt verwachten:

 • De eilanden van de Seychellen hebben een weelderig groen hart, witte zandstranden en typische granieten rotsformaties
 • De inheemse flora en fauna is uniek, zoals de bijzondere Coco de Mer-palmboom en de Aldabra-reuzenlandschildpad
 • Er is een zeer belangrijke rol weggelegd voor natuurbescherming, 60% van de Seychellen is beschermd gebied
 • Een verrassend veelzijdige keuken met invloeden uit Afrika, Europa en Azië, in combinatie met de verste visgerechten
 • Een scala aan avontuurlijke activiteiten om de natuur te verkennen
 • Talloze mogelijkheden om verschillende eilanden met elkaar te combineren
 • De onderwaterwereld is zeer kleurrijk en spectaculair


PLAN UW REIS NAAR DE SEYCHELLEN

Impressie

De Seychellen
Seychellen
Seychellen
Seychellen
Seychellen
+ 2

Verblijf in exclusieve hotels

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Eilanden van de Seychellen

De Seychellen zijn een archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan waarvan Mahé, La Digue en Praslin de bekendste zijn. De eilanden zijn bekend om hun prachtige natuur, met witte zandstranden, helderblauw water en een overvloed aan flora en fauna. Onze bestemmingsexperts hebben een selectie gemaakt van de beste eilanden om te bezoeken en helpen u graag bij het kiezen van het perfecte eiland voor uw volgende droomvakantie.

  

Seychellen

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Experiences

Wij bieden een breed scala aan unieke experiences aan, van duiken en snorkelen tot een sunset cruise en culinaire avonturen. Onderstaande zijn slechts voorbeelden en een greep uit de unieke ervaringen die wij kunnen creëren voor onze reizigers. Op basis van uw wensen en dromen stellen we een reis samen die perfect bij u past.

Morne Seychellois National Park hiking Morne Seychellois National Park hiking

Hikingtocht Morne Seychellois National Park

De hoogste top van de Seychellen ligt op Mahé, de Morne Seychellois, en is 950 meter hoog. De Morne Seychellois ligt in het gelijknamige nationale park, in het westelijke deel van Mahé. Het park is enorm en beslaat ongeveer een vijfde van het eiland. Het heuvelachtige landschap is weelderig begroeid en ongerept, het herbergt een unieke flora en fauna. Het beklimmen van de Morne Seychellois is pittig en niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig zijn er allerlei andere wandel- en hikingpaden voor de liefhebbers

Sunset Champagne Experience

Ervaar romantiek op zijn Creools met de fantastische ‘Sunset Champagne on the Rocks’ experience op Mahé. Het exclusieve Cap Lazare natuurreservaat wordt omringd door de schoonheid van ongerepte natuur, waar u een rondleiding heeft met een golfbuggy. Bekijk de inheemse planten, bewandel mooie wandelpaadjes en maak kennis met de vrij rondlopende reuzenlandschildpadden op het terrein. Tegen de avondschemering wordt u via een geheime route begeleid naar een majestueuze, rotsachtige uitstulping waar u wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan, verlicht door de ondergaande zon. Ontspan op comfortabele ligstoelen terwijl u geniet van diverse lokale snacks, verse kokosnoot, huisgemaakte chips en natuurlijk de sprankelende smaken van mousserende wijn. Een geweldige ervaring.

Cap Lazare Sunset Experience Seychellen Cap Lazare Sunset Experience Seychellen

Praktische informatie

Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar de Seychellen hebben een geldig Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas nodig dat bij binnenkomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Reizigers in het bezit van een Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas hebben geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 30 dagen.

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houdt u er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum aan verandering onderhevig is.

Klimaat & beste reistijd

De Seychellen bestaan uit een groep van 115 eilanden in het zuidwestelijke deel van de Indische Oceaan. De eilanden worden onderverdeeld in twee groepen: de Inner Islands die nabij de evenaar zijn gelegen, en de Outer Islands die zich veel dichter bij het Afrikaans vasteland bevinden, op honderden kilometers van de Inner Islands.

De hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue behoren met de omliggende eilandjes tot de Inner Islands. Door hun ligging hebben ze een tropisch klimaat en zijn zowel het weer als de temperatuur het hele jaar door vrij constant. Het kwik daalt zelden onder de 25 graden in de winter (juni-augustus). In de zomerperiode van het zuidelijk halfrond (december tot februari) kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Dit warmere weer valt samen met het regenseizoen waarin buien weliswaar vrij hevig kunnen zijn, maar het klaar ook weer snel op. Het kan ook zomaar zijn dat het regent aan één kant van een eiland, maar er aan de andere kant een strakblauwe hemel is. Door de ligging in de open oceaan, ver van het vasteland, is het heel moeilijk om het weer te voorspellen en kunt u niet van online voorspellingen op aan.

Doordat er geen grote extremen zijn qua weer in de Seychellen, is het land het hele jaar door goed te bereizen. De beste reistijd is de periode tussen het regenseizoen en de winter in, de maanden maart, april en oktober. Dan is er de perfecte combinatie van een fijne temperatuur, weinig wind- en regenkans en de beste zichtbaarheid onder water.

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Er is voor de Seychellen geen vaccinatieplicht, tenzij u uit een met gele koorts besmet gebied komt. Vaccinaties voor D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A worden aanbevolen. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in de Seychellen is een stuk sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

In de warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Tijdsverschil

Wanneer het in Nederland/België zomertijd is, dan is het tijdsverschil met de Seychellen 2 uur en is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland/België. In de winter is het tijdsverschil met de Seychellen 3 uur.

Geld & valuta

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse roepie (SCR). Het is mogelijk om geld op te nemen bij de geldautomaten op de hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue. Dit kan met een pinpas of eventueel met een creditcard. Vergeet niet uw pinpas op werelddekking te zetten. Let ook op dat door bijvoorbeeld stroomstoringen pinautomaten buiten dienst kunnen zijn. Houd daarom altijd wat contant geld achter de hand. In kleinere plaatsjes of op de kleinere eilanden kan het ook voorkomen dat er geen pinautomaat is.

In de grotere hotels, restaurants en winkels kunt u met uw creditcard betalen en in sommige grotere winkels zelfs met euro’s of met uw pinpas. Houd er rekening mee dat American Express creditcards niet overal worden geaccepteerd. Visa en Mastercard creditcards worden breed geaccepteerd.

U kunt gemakkelijk euro’s wisselen bij een geldwisselkantoor, bank of accommodatie. Vraag bij het wisselen naar roepies ook om kleine coupures, zodat u hier makkelijker gepast mee kunt betalen bij kiosken, kleine winkels, taxi’s of eetstalletjes. En kijk bij het wisselen of de roepies er goed uit zien en vraag bij een beschadigd biljet om een nieuwe. Beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd.

Belangrijke feestdagen

Op belangrijke feestdagen in de Seychellen kunnen winkels en bedrijven gesloten zijn en is het soms moeilijker reizen. Het is echter wel een unieke belevenis om zo’n dag mee te vieren met de lokale bevolking. Bepaalde musea en overheidsinstellingen kunnen gesloten zijn op feestdagen. Dit zijn de belangrijkste feestdagen:

Onafhankelijkheidsdag (18 juni)
Deze dag markeert de onafhankelijkheid van de Seychellen van het Verenigd Koninkrijk in 1976. Het wordt gevierd met parades, culturele evenementen en festiviteiten.

 • Nationale Dag (29 juni)
  Dit is de dag waarop de Seychellen een republiek werden in 1976. Ook deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd.
 • Allerheiligen (1 november)
  Dit is een katholieke feestdag waarop de overledenen worden herdacht. Veel mensen bezoeken graven en plaatsen bloemen op de graven van hun dierbaren.
 • Kerstmis (25 december)
  Net als over de hele wereld wordt Kerstmis in de Seychellen gevierd met religieuze diensten, familiebijeenkomsten, cadeaus en feestelijke maaltijden.
 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
  Het begin van het nieuwe jaar wordt gevierd met feesten, vuurwerk en sociale bijeenkomsten.

Reisdocumenten / Visum

Reizigers naar de Seychellen hebben een geldig Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas nodig dat bij binnenkomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Reizigers in het bezit van een Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas hebben geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 30 dagen.

Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit. Houdt u er rekening mee dat de informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum aan verandering onderhevig is.

Klimaat & beste reistijd

De Seychellen bestaan uit een groep van 115 eilanden in het zuidwestelijke deel van de Indische Oceaan. De eilanden worden onderverdeeld in twee groepen: de Inner Islands die nabij de evenaar zijn gelegen, en de Outer Islands die zich veel dichter bij het Afrikaans vasteland bevinden, op honderden kilometers van de Inner Islands.

De hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue behoren met de omliggende eilandjes tot de Inner Islands. Door hun ligging hebben ze een tropisch klimaat en zijn zowel het weer als de temperatuur het hele jaar door vrij constant. Het kwik daalt zelden onder de 25 graden in de winter (juni-augustus). In de zomerperiode van het zuidelijk halfrond (december tot februari) kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Dit warmere weer valt samen met het regenseizoen waarin buien weliswaar vrij hevig kunnen zijn, maar het klaar ook weer snel op. Het kan ook zomaar zijn dat het regent aan één kant van een eiland, maar er aan de andere kant een strakblauwe hemel is. Door de ligging in de open oceaan, ver van het vasteland, is het heel moeilijk om het weer te voorspellen en kunt u niet van online voorspellingen op aan.

Doordat er geen grote extremen zijn qua weer in de Seychellen, is het land het hele jaar door goed te bereizen. De beste reistijd is de periode tussen het regenseizoen en de winter in, de maanden maart, april en oktober. Dan is er de perfecte combinatie van een fijne temperatuur, weinig wind- en regenkans en de beste zichtbaarheid onder water.

Vaccinaties & gezondheid

Het wordt altijd aanbevolen om ruim voor aanvang van uw reis advies te vragen over de benodigde vaccinaties. Er is voor de Seychellen geen vaccinatieplicht, tenzij u uit een met gele koorts besmet gebied komt. Vaccinaties voor D.T.P. (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A worden aanbevolen. Neem contact op met Thuisvaccinaties.nl, uw huisarts of GGD voor advies.

De zon in de Seychellen is een stuk sterker dan in Nederland. We raden u aan om vooral in het begin rustig aan te doen met de zon en de heetste uren van de dag te vermijden. Het is belangrijk om uzelf goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

In de warmte verliest u veel vocht. Een tekort aan vocht kan leiden tot flinke hoofdpijn. Wij raden aan om vooral veel water te drinken en geregeld even uit de zon te gaan. Let vooral op kinderen, aangezien hun huidjes nog erg gevoelig zijn. Vergeet niet om een zonnebril, hoed of pet mee te nemen.

Tijdsverschil

Wanneer het in Nederland/België zomertijd is, dan is het tijdsverschil met de Seychellen 2 uur en is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland/België. In de winter is het tijdsverschil met de Seychellen 3 uur.

Geld & valuta

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse roepie (SCR). Het is mogelijk om geld op te nemen bij de geldautomaten op de hoofdeilanden Mahé, Praslin en La Digue. Dit kan met een pinpas of eventueel met een creditcard. Vergeet niet uw pinpas op werelddekking te zetten. Let ook op dat door bijvoorbeeld stroomstoringen pinautomaten buiten dienst kunnen zijn. Houd daarom altijd wat contant geld achter de hand. In kleinere plaatsjes of op de kleinere eilanden kan het ook voorkomen dat er geen pinautomaat is.

In de grotere hotels, restaurants en winkels kunt u met uw creditcard betalen en in sommige grotere winkels zelfs met euro’s of met uw pinpas. Houd er rekening mee dat American Express creditcards niet overal worden geaccepteerd. Visa en Mastercard creditcards worden breed geaccepteerd.

U kunt gemakkelijk euro’s wisselen bij een geldwisselkantoor, bank of accommodatie. Vraag bij het wisselen naar roepies ook om kleine coupures, zodat u hier makkelijker gepast mee kunt betalen bij kiosken, kleine winkels, taxi’s of eetstalletjes. En kijk bij het wisselen of de roepies er goed uit zien en vraag bij een beschadigd biljet om een nieuwe. Beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd.

Belangrijke feestdagen

Op belangrijke feestdagen in de Seychellen kunnen winkels en bedrijven gesloten zijn en is het soms moeilijker reizen. Het is echter wel een unieke belevenis om zo’n dag mee te vieren met de lokale bevolking. Bepaalde musea en overheidsinstellingen kunnen gesloten zijn op feestdagen. Dit zijn de belangrijkste feestdagen:

Onafhankelijkheidsdag (18 juni)
Deze dag markeert de onafhankelijkheid van de Seychellen van het Verenigd Koninkrijk in 1976. Het wordt gevierd met parades, culturele evenementen en festiviteiten.

 • Nationale Dag (29 juni)
  Dit is de dag waarop de Seychellen een republiek werden in 1976. Ook deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd.
 • Allerheiligen (1 november)
  Dit is een katholieke feestdag waarop de overledenen worden herdacht. Veel mensen bezoeken graven en plaatsen bloemen op de graven van hun dierbaren.
 • Kerstmis (25 december)
  Net als over de hele wereld wordt Kerstmis in de Seychellen gevierd met religieuze diensten, familiebijeenkomsten, cadeaus en feestelijke maaltijden.
 • Nieuwjaarsdag (1 januari)
  Het begin van het nieuwe jaar wordt gevierd met feesten, vuurwerk en sociale bijeenkomsten.
Seychellen

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN