Menu
AlUla Saudi-Arabië AlUla Saudi-Arabië

Discover Saudi-Arabië

8-daagse rondreis

Maak een onvergetelijke reis door het fascinerende koninkrijk van Saoedi-Arabië. Tijdens deze bijzondere route ontdekt u enkele van de meest intrigerende steden en landschappen van het land. Hierbij ontdekt u de contrasten tussen traditie en moderniteit. Van de bruisende metropool Riyadh tot de eeuwenoude woestijn wonderen van de oasestad Al Ula en de heilige stad Medina tot de kosmopolitische charme van Jeddah aan de Rode Zee - deze reis belooft een diepgaande kennismaking met het rijke erfgoed, de adembenemende schoonheid en de gastvrijheid van Saoedi-Arabië.

Dag-tot-dag

Dag 1: Aankomst in Riyadh

Riyadh is één van de meest welvarendste steden ter wereld en is een weerspiegeling van het moderne Saoedi-Arabië. Wat ooit een ommuurde tussenstop langs de handelsroutes door de woestijn was, is nu de hoofdstad van een hypermoderne metropool met de beste hotels en restaurants van het land. In de stad vindt u meer dan 4.000 moskeeën, talloze luxe winkelcentra, traditionele souks en mooie openbare parken.

Op deze eerste dag in Riyadh komt u meteen in aanraking met de grootsheid van deze wereldstad. Met de immens snelle lift van het iconische Kingdom Center schiet u binnen mum van tijd naar de 99e verdieping. Hier heeft u toegang tot het beste uitzicht van Riyadh via de Sky Bridge die zich op 300 meter boven de grond bevindt. Geniet van spectaculaire vergezichten over de skyline en de omgeving van de stad. Een ervaring die niet gemist mag worden als u in Riyadh bent.

Tijdens uw welkomstdiner maakt u kennis met de heerlijke traditionele Saoedische keuken. U heeft 2 overnachtingen in Riyadh.

Riyadh Saudi Arabië Riyadh Saudi Arabië
Riyadh Saoedi-Arabië Riyadh Saoedi-Arabië

Dag 2: Riyadh

Ontdek de rijkdom aan contrasten die Riyadh kenmerken. Terwijl u zich door de stad verplaats, zult u de verschillen opmerken tussen deze lokale marktplaatsen en de imposante wolkenkrabbers van de stad.

U begint de dag met een bezoek aan het gebied van Diriyah. Dit is de geboorteplaats van het eerste Saoedische rijk genaamd At-Turaif waar tussen 1744 en 1818 geregeerd werd. De traditionele gebouwen van zonsteen en authentieke steegjes zijn onlangs volledig in vroegere glorie gerestaureerd. Diriyah is door UNESCO erkend werelderfgoed.

In het hart van de oude stad vindt u het Al Masmak fort. Deze grote citadel van klei en lemen baksteen is één van de overblijfselen van de geboorte van het koninkrijk en een belangrijke herinnering aan het roemruchte verleden van Saoedi-Arabië. U luncht hier in een lokaal restaurant.

Tegen het einde van de dag bezoekt u Souq al Zel en Souq Bisht. Dit zijn twee van de meest karakteristieke en traditionele marktplaatsen de stad rijk is en zijn een unieke sfeervolle plaatst voor de Arabische handel. Ook is dit de perfecte plek om bijvoorbeeld een Abaya aan te schaffen voor gebruik tijdens uw reis. Uiteraard is het dragen van een Abaya als toerist niet verplicht. Maak uw Riyadh-ervaring compleet door net als de lokale bevolking in één van de stadsparken of over de pleinen te wandelen. Deze komen magisch tot leven met sociale activiteiten zodra de zon ondergaat. U gaat met de transfer terug naar uw hotel. Hier kunt u kiezen in het hotel te blijven voor diner of in één van de vele andere restaurants in de stad.

Dag 3: Riyadh – Al Ula

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Riyadh en vliegt u in 2,5 uur naar de oasestad Al Ula. Al Ula heeft de eer zich het eerste UNESCO-werelderfgoed van Saoedi-Arabië te noemen. Deze bestemming ligt diep in de woestijn in het noordwesten van het land. Verwacht niet alleen zandduinen, dit is een vulkanisch gebied met zwarte lavastenen, berglandschappen en een rijke historische betekenis.

Na aankomst in uw hotel gaat u eerst het historische centrum van Al Ula bezoeken. Ook wel 'de oude stad' genoemd is dit een schilderachtige plek die ooit op het kruispunt van de Zijderoute en de Wierookroute lag. Recentelijk uitgevoerde renovaties hebben het omgetoverd tot een prachtige mix van oude steegjes, trendy restaurants en souvenirwinkels. De lunch is wederom in een lokaal restaurant.

Voorbij de oude stad, in de omgeving van de wadi en vallei, liggen talloze boerderijen waar wuivende palmbomen de geur van citrusvruchten de lucht vult. Dit draagt bij aan het ultieme oase-gevoel dat Al Ula nog steeds behoudt.

Volg het kronkelende en schaduwrijke pad door de sinaasappelboomgaard. Hierbij kunt u zich voorstellen hoe de nomaden van het verleden hier water vonden en toevlucht zochten tegen de verzeggende hitte van de woestijn.

AlUla AlUla
Alula elephant rock saoedi Arabië Alula elephant rock saoedi Arabië

Richting zonsondergang heeft u de gelegenheid om in alle rust te genieten van één van de meest adembenemende bezienswaardigheden van de regio: Elephant Rock. Deze iconische rotsformatie staat ook bekend als Jabal Alfil en is een geologisch wonder in het hart van de goudkleurige woestijn, onder een diepblauwe Arabische hemel. Terwijl de zon langzaam ondergaat en de warme gloed van de ondergaande zon de omgeving in een gouden licht hult, krijgt Elephant Rock een betoverende uitstraling. De rots rijst majestueus op uit het zand, met zijn kenmerkende vorm die doet denken aan een olifant. Het is slechts 10 minuten rijden naar uw accommodatie. U heeft 2 overnachtingen in Al Ula.

Dag 4: Al Ula

U wordt wakker in de woestijn en na het ontbijt begint uw ontdekkingsreis pas echt. De aantrekkingskracht van Al Ula ligt in zijn opmerkelijke natuurlijke rotsformaties en kloven, uitgebreide en gevarieerde pre-Arabische rotskunst en perfect bewaard gebleven graven die meer dan 2.000 jaar geleden zijn gebouwd door de Nabateeërs. U begint de dag met een bezoek aan het nabijgelegen Hegra. Hegra is de zuidelijke hoofdstad van het Nabateese koninkrijk dat teruggaat tot de eerste eeuw voor Christus. Tegenwoordig volgen bezoekers hun 'rawee', ook wel, verhalenverteller, om de verschillende van de meer dan 100 goed bewaarde monumentale graven te verkennen. De meeste zijn voorzien van uit rotsformaties gehouwen gevels en liggen verspreid in de woestijn.

U vervolgt de reis naar Al Jadeedah, ook wel bekend staat als de kunststad. Met een kleurrijke sfeer, straatkunst en tentoonstellingen verspreid over de wandelstraten maakt u hier een geweldige wandeling met talloze opties voor een drankje op een terras, met uitzicht op de imposante kliffen.

Terug naar uw hotel waar u de rest van de middag kunt ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van één van de andere faciliteiten.

AlUla Saudi Arabië AlUla Saudi Arabië
Saudi Arabië Woestijn Saudi Arabië Woestijn

Dag 5: Al Ula – Medina

Geen reis naar Saoedi-Arabië is compleet zonder een 4x4-safari in de woestijn. Uw bekwamen chauffeur rijdt u naar de imposante kliffen die Al Ula omringen. U begint de dag op grote hoogte bij het Harrat-uitzichtpunt. De weg kronkelt steil omhoog, weg van het rode zandsteen en op een eindeloos lijkend zwart plateau. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf het uitkijkpunt hoog boven de oude stad en de miljoenen palmbomen beneden in de vallei.

Terug naar beneden ontdekt u de goed bewaarde voorbeelden van de beroemde 'rotskunst' die teruggaat tot het koninkrijk van Dadan. In de Al Ula-valleien worden duizenden inscripties in het Aramees, Dadanitisch, Thalmudisch en Nabatees aangetroffen. Het is gemakkelijk om dierlijke vormen zoals kamelen en struisvogels te herkennen, waarbij de laatste nu uitgestorven is in het Midden-Oosten. U reist verder door de woestijn en wordt omringd door spectaculair gevormde rotsformaties.

De "Saoedi's zijn nauw verbonden met de woestijn. Dit zult u ervaren tijdens uw door Bedoeïenen geïnspireerde picknicklunch met traditioneel Saoedische en andere Midden-Oosterse lekkernijen te midden in een woestijnkamp. Hier ervaart u de authentieke Arabische gastvrijheid.

Via een oude pelgrim route door de woestijn en bergen, bereikt u in ongeveer 3,5 uur Medina.

Medina is na Mekka één van de heiligste steden in de islam. In Medina draait om Al Masjid an Nabawi, ook wel bekend als de Moskee van de Profeet. Deze werd gebouwd door de profeet zelf en ook de plaats is waar hij begraven ligt. Niet-moslims zijn welkom om de buitenkant van de moskee vanaf de rand van het plein te aanschouwen. Bewonder het gigantisch bouwwerk met 10 minaretten dat plaats biedt aan één miljoen mensen. De sfeer van devotie die er hangt is heel bijzonder.

Terwijl de zon ondergaat is het een ideaal moment om Mount Uhud te bezoeken. Dit is een historisch belangrijke pelgrimsplaats en ook prachtig uitkijkpunt over de Heilige Stad. U heeft 1 overnachting in Medina.

Medina Medina
Saoedi-Arabie-Kruiden-Souk Saoedi-Arabie-Kruiden-Souk

Dag 6: Medina - Jeddah

Medina heeft veel meer te bieden dan alleen het zien van een belangrijkste heilige plek. U krijgt de gelegenheid om het eindstation van de Hijaz- of Ottomaanse spoorweg te bezoeken. Deze spoorlijn bracht vroeger de pelgrims naar Medina vanuit Damascus in Syrië.

Sluit uw bezoek aan Medina af met wat vrije tijd om rond te dwalen over de centrale markt van de stad. De lokale bevolking staan ​​bekend om hun voorkeur naar zoetigheid. Dus bent u een zoetekauw, dan kunt u uw hart ophalen in deze levendige souk. Dit is de ideale plek om lekkernijen zoals ma'amoul (boterkoekjes gevuld met pistachenoten, walnoten, amandelen of dadels), luqaimat (hete, knapperige dumplings overgoten met honing) en kunafa (een soort zoete kaastaart gemaakt van griesmeeldeeg en rozenwatersiroop) te proeven.

Na de lunch gaat u aan boord van de hypermoderne hogesnelheidstrein van Saoedi-Arabië om de korte (minder dan 2 uur) oversteek te maken naar de kuststad Jeddah.

Jeddah is een commercieel knooppunt gelegen ten westen langs de Rode Zee met de op één na drukste haven in het Midden-Oosten. Het is de belangrijkste toegangspoort tot Mekka, de heiligste stad in de islam, en verwelkomt jaarlijks meer dan een miljoen pelgrims die op weg zijn om de Hajj uit te voeren. Ondanks dit wordt Jeddah beschouwd als de meest liberale stad in Saoedi-Arabië en is het een populaire toeristische bestemming waarbij de schoonheid van oude architectuur vermengd met de nieuwste luxevoorzieningen.

Geniet met een drankje bij zonsondergang aan de aantrekkelijke corniche, de strandpromenade aan de Rode Zee. Wandel door het openluchtmuseum en bewonder hier de interessante kunstwerken voordat u, net als de lokale bewoners, uw tapijt en uw 'takwa', de slimme Saoedische picknickstoel, uitspreidt. Sluit u aan bij de inwoners van Jeddah wanneer de zon ondergaat, de oproep tot gebed klinkt en 's werelds hoogste fontein tot leven komt voor de strandpromenade. Transfer naar uw hotel, waar u kunt dineren, maar u kunt uiteraard ook kiezen voor een van de vele restaurants in Jeddah. U heeft 2 overnachtingen in Jeddah.

Saoedi-Arabie-Jeddah-moskee-aan-het-water Saoedi-Arabie-Jeddah-moskee-aan-het-water
Jeddah Saudi Arabië Jeddah Saudi Arabië

Dag 7: Jeddah

U begint de dag met een goed ontbijt waarna u, samen met uw gids, een bezoek brengt aan het imponerende Tayebat-museum. Het museum is gehuisvest in een historisch gebouw dat uit meerdere kamers bestaat die de traditionele architectuur van Al Balad perfect nabootsen. Door de verdiepingen vol tentoonstellingen biedt het museum een levende geschiedenisles over de stichting van Jeddah, Saoedi-Arabië en het bredere Arabische schiereiland.

Omdat Jeddah aan de Rode Zee ligt, kunt u er goed vis eten, in tegenstelling tot elders in het land. De centrale vismarkt is de hotspot waar kopers en verkopers samenkomen. Inktvis, garnalen, kreeft en een grote verscheidenheid aan vis, waarvan sommige alleen in de Rode Zee te vinden zijn, zijn hier allemaal vers te verkrijgen. Volg uw gids en kies de vis u wenst voor de lunch en laat deze in het restaurant midden op de markt bereiden. De centrale vismarkt is dan ook een geliefde lunchplek voor de lokale bevolking van Jeddah.

De oude wijk Al Balad in Jeddah is een unieke plek die u mee terug neemt in de tijd. Met zijn karakteristieke en authentieke gebouwen, smalle geplaveide straatjes en historische koopmanshuizen heeft Al Balad een bijzondere sfeer. De roshan of houten raambekleding is de oude manier om schaduw en koelte te creëren in dit hete en vochtige klimaat. Hierdoor worden deze steegjes schilderachtig. In Al Balad komen handelaren, pelgrims die winkelen en een enkele toerist samen. In 2014 heeft UNESCO Al Balad erkend als werelderfgoed. Hiermee wordt de historische waarde en schoonheid van deze wijk wereldwijd bevestigd.

Laat uw gids u nog een keer meenemen voor een laatste kennismaking met de Saoedische keuken, voordat u 'ma al salama' kunt zeggen, tot de volgende keer.

Optioneel programma

Voor degenen die liever een halve dag willen snorkelen en zwemmen: Ervaar de Rode Zee! Stap aan boord van een privéjacht om te genieten van de zee, de zon en de onderwaterwereld van Saudi-Arabië. De snorkeluitrusting is ingepakt om de rijkdom aan onderwaterleven te ontdekken waar deze regio beroemd om is. Wat u zou kunnen tegenkomen varieert van karetschildpadden tot koraalduivels, palingen en zelfs rif haaien. Het is prachtig snorkelen langs de koraalriffen. De watertemperaturen ideaal met minimaal 21°C en het hoge zoutgehalte wat gunstig is voor uw gezondheid. Sluit de trip af met een visbarbecue vakkundig bereid door uw schipper.

Dag 8: Jeddah – vertrek

Afhankelijk van uw terugvlucht, een transfer naar de luchthaven en einde van een bijzondere reis door een fascinerend Arabisch land.

Saudi Arabië snorkelen rode zee Saudi Arabië snorkelen rode zee

Inbegrepen

 • 7 hotelovernachtingen op basis van logies (keuze uit 4* of 5* hotels)
 • Lokale lunches op dag 2 t/m dag 7
 • Diner op dag 1 in Riyadh en dag 7 in Jeddah
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden van benoemde bezienswaardigheden
 • 4WD Woestijn safari inclusief Bedoeïen stijl lunch
 • Corniche ervaring in Jeddah met drankje en snack
 • Bullet trein Medina naar Jeddah
 • Alle transfers op privé basis in vervoer met airconditioning

Niet inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Riyadh – Al Ula
 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden

Verblijf in exclusieve hotels

Bijzonder overnachten in Saoedi-Arabië? Er zijn enorm veel unieke accommodaties en resorts in Saoedi-Arabië. Onze specialisten hebben de mooiste kleinschalige, luxe hotels en resorts met de allerbeste service voor u geselecteerd.

Saoedi Arabië

Geïnspireerd door deze reis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

NEEM CONTACT OP