Menu
Big Island Hawaii Big Island Hawaii

Big Island

Hawaii

Ontdek Big Island

Big Island, officieel bekend als Hawaii, is het grootste eiland van de Hawaiiaanse archipel in de Stille Oceaan. Het is een unieke bestemming met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, avontuurlijke mogelijkheden en rijke cultureel erfgoed. Naast onderstaande hoogtepunten biedt Big Island tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden, zoals snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld, het verkennen van botanische tuinen, het ontdekken van zwarte zandstranden en het genieten van de traditionele Hawaiiaanse cultuur en muziek.

Hawaii Volcanoes National Park

Dit legendarische nationale park is één van de meest bezochte attracties op Big Island. Het omvat twee actieve vulkanen, de Kilauea en Mauna Loa. Bezoekers kunnen wandelen langs lavavelden, krateruitzichten bewonderen en getuige zijn van de spectaculaire lavastromen.

Hawaii Volcanoes National Park Big Island Hawaii Hawaii Volcanoes National Park Big Island Hawaii
Big Island Hawaii Akaka Falls State park Big Island Hawaii Akaka Falls State park

Akaka Falls State Park

Dit prachtige park is de thuisbasis van de adembenemende Akaka Falls, een 135 meter hoge waterval die neerstort in een ruig regenwoud. Bezoekers kunnen genieten van wandelpaden die hen langs weelderige vegetatie en meerdere watervallen leiden.

Mauna Kea

Met een hoogte van meer dan 4.200 meter boven zeeniveau is Mauna Kea de hoogste berg op Big Island. Het is een belangrijke astronomische locatie met observatoria op de top. Bezoekers kunnen genieten van spectaculaire zonsondergangen, sterrenkijken en zelfs maanlandschap verkenningen.

Mauna Kea Big Island Hawaii Mauna Kea Big Island Hawaii
Waimea Hawaii Waimea Hawaii

Waimea - cowboys en ranches

In het noorden van Big Island bevindt zich Waimea. Dit gebied verschilt aanzienlijk van de rest van Hawaii en staat bekend om haar cowboys en ranches. Bezoek de historische Kahua Ranch en neem een kijkje in het leven van de Hawaiiaanse cowboys. Het Waimea Nature Park is een geweldige plek om te wandelen, te picknicken of gewoon te ontspannen te midden van de prachtige omgeving.

Kauna'oa Bay

Gelegen aan de betoverende noordwestkust van het eiland biedt Kauna'oa Bay twee schitterende stranden om van te genieten. Het bekendste strand, Mauna Kea Beach, is informeel vernoemd naar het nabijgelegen hote en heeft de vorm van een halve maan. Het strand wordt omlijst door een prachtig wit zandstrand en turquoise water. Dankzij de kalme golven is het een perfecte plek om te snorkelen. Hoewel het strand openbaar toegankelijk is, is het er zelden druk. We adviseren echter om vroeg in de ochtend (voor 09:00) te komen, aangezien de parkeergelegenheid beperkt is.

Een ander juweeltje is Mau'umae Beach. Om daar te komen, volgt u dezelfde richting als naar het Mauna Kea Beach Hotel. Sla vervolgens rechtsaf naar Kamahoi en steek twee charmante houten bruggen over. Ook hier is de parkeerruimte beperkt. Wilt u parkeerproblemen vermijden? Zoek dan een parkeerplaats verder van het hotel en volg (een deel van) de historische Ala Kahakai Trail (9,6 km) langs de kust naar Kauna'oa Bay.

Mauna Kea Beach Big Island Hawaii Mauna Kea Beach Big Island Hawaii
Kailua historisch centrum big island hawaii Kailua historisch centrum big island hawaii

Het historische centrum van Kailua

Kailua-Kona, gelegen aan de westkust van Big Island, heeft een rijk historisch verleden. Het heeft charmante straatjes, historische gebouwen en interessante musea, zoals het Hulihee Palace, waar de voormalige Hawaiiaanse royalty verbleef.

Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park

Dit historische park is een plek van grote betekenis voor de Hawaiiaanse cultuur. Het diende als een plaats van toevlucht voor overtreders van de oude Hawaiiaanse wetten. Bezoekers kunnen de reconstructie van een heilige plek verkennen en meer te weten komen over de traditionele Hawiiaanse levenswijze.

Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park Big Island Hawaii Pu'uhonua o Honaunau National Historical Park Big Island Hawaii
Pololu Valley Lookout Big Island Hawaii Pololu Valley Lookout Big Island Hawaii

Pololu Valley Lookout

Dit panoramische uitkijkpunt is gelegen aan de noordkust van Big Island. Het biedt een adembenemend uitzicht op de indrukwekkende Pololu Valley, één van de meest pittoreske valleien van het eiland. De Pololu Valley is gevormd door eeuwenlange erosie en wordt gekenmerkt door steile kliffen, weelderig groen landschap en een zwart zandstrand aan de kust. Het uitzicht vanaf het uitkijkpunt is spectaculair en geeft u een gevoel van grootsheid.

Waipio Valley

Gelegen aan de noordkust van Big Island biedt de Waipio Valley een glimp van het oude Hawaii. Het wordt beschouwd als een heilige plaats en heeft een ruig landschap, steile kliffen en zwarte zandstranden. Het is mogelijk om te wandelen, paardrijden of een 4WD-tour te maken om de schoonheid van deze vallei te ervaren.

Waipio Valley Big Island Hawaii Waipio Valley Big Island Hawaii
Hawaii

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Accommodaties op Big Island

Hawaii heeft talloze geweldige accommodaties om uit te kiezen. Hier delen we enkele van onze persoonlijke favorieten, zorgvuldig uitgekozen door onze reisexperts: