Menu
Jeddah Saoedi Arabië Jeddah Saoedi Arabië

Jeddah

Saoedi-Arabië

Over Jeddah

Deze stad aan de Rode Zee is een opvallende mix van traditie en vooruitgang, waar het verleden naast het heden leeft in harmonie. Jeddah mag dan wel de traditionele toegangspoort tot Mekka zijn, maar de kuststad is verre van conservatief. Sterker nog, de ligging aan de Rode Zee geeft het een open en progressieve sfeer, waardoor het een van de meest aantrekkelijke en liberale bestemmingen is in het koninkrijk Saudi-Arabië.

Ontdek de boeiende combinatie van moderne pracht en eeuwenoude charme.  Al-Balad is het historische stadsdeel van Jeddah staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn traditionele architectuur met houten balkons. De smalle steegjes nodigen uit tot wandelen en verkennen, terwijl de souks en markten lokale lekkernijen en ambachtelijke producten aanbieden.

De kustboulevard, beter bekend als de Corniche, biedt een adembenemend uitzicht op de Rode Zee en is een ideale plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te ontspannen. Hier vindt u ook prachtige fonteinen, tuinen en kunstwerken.

Al-Balad is het historische stadsdeel van Jeddah staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn traditionele architectuur met houten balkons. De smalle steegjes nodigen uit tot wandelen en verkennen, terwijl de souks en markten lokale lekkernijen en ambachtelijke producten aanbieden.

Bezoek ook zeker het King Fahd-fontein, een van de hoogste fonteinen ter wereld. Deze spectaculaire waterattractie schiet waterstralen tot wel 312 meter de lucht in, wat vooral 's avonds een indrukwekkend schouwspel oplevert. Deze drukke boulevard King Fahd biedt een overvloed aan winkels, restaurants en winkelcentra voor degenen die van winkelen en lekker eten houden.

Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië
Jeddah Saoedi-Arabië Jeddah Saoedi-Arabië

Accommodaties in Jeddah

Van luxe resorts tot bijzondere boutique hotels, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesse.

Saoedi Arabië

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar buitengewone ervaringen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale partners werkt nauw samen om voor u dé ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt te laten beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Andere hoogtepunten in Saoedi-Arabië