Menu
Riyadh Saoedi-Arabië Riyadh Saoedi-Arabië

Riyadh

Saoedi-Arabië

Ontdek Riyadh

Riyadh is de hoofdstad van Saoedi-Arabië en een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en moderne ontwikkeling. De stad ligt vrijwel in het midden van het Arabische schiereiland en gebouwd op ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. De stad is volledig omringd door woestijn en strekt zich uit tot de Wadi Hanifa.

Bekend van de foto’s is het Kingdom Centre Tower.  Dit opvallende wolkenkrabber complex is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Riyadh. Het heeft een observatiedek op grote hoogte met een prachtig uitzicht over de stad.

De historische wijk Al Deiriyah, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was ooit de hoofdstad van het eerste Saoedische koninkrijk en heeft goed bewaard gebleven traditionele architectuur. Wandel door de smalle steegjes en bewonder de prachtig bewaard gebleven traditionele architectuur die getuigt van een rijk verleden. Hier vindt u ook het opgeknapte voetgangersgebied vol sfeervolle en uitstekende restaurants.

Souq Al Zal is de traditionele markt in Riyadh waar je lokale producten, ambachten en souvenirs kunt kopen. Het is een boeiende plek om de lokale cultuur en keuken te ervaren.

De locals gaan graag naar Wadi Hanifa. Deze natuurlijke oase in Riyadh met een prachtige groene omgeving, wandelpaden en picknickplekken is een heerlijke plek om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. Als u van sport houdt, bezoek dan ook het iconisch stadion King Fahd waar voetbalwedstrijden en andere sportevenementen plaatsvinden.

Riyadh Saoedi Arabië Riyadh Saoedi Arabië
Riyadh Saoedi Arabië Riyadh Saoedi Arabië
Edge of the world Riyadh Saoedi Arabië Edge of the world Riyadh Saoedi Arabië
Riiyadh Saoedi Arabië Riiyadh Saoedi Arabië
Diriyah Fort in Rihadh Diriyah Fort in Rihadh

Accommodaties in Riyadh

Van luxe resorts tot bijzondere boutique hotels, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesse.

Saoedi-Arabië

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring!

Wij ontwerpen reizen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om u een unieke en onvergetelijke reiservaring te bieden.

REISVOORSTEL AANVRAGEN

Andere hoogtepunten in Saoedi-Arabië