Menu
Vietnam Vietnam

Culinaire Vietnam Reis

met Ron Blaauw en Dick Middelweerd

Culinaire ontdekkingsreis Vietnam

Met Chef-koks Ron Blaauw en Dick Middelweerd

10 t/m 21 november 2026

Exclusieve vertrekdata, 10-16 personen  - Reserveer uw plek

12 dagen, 11 nachten 

Ontdek Hanoi, Danang, Hoi An en Ho Chi Minh City

prijs p.p.  (Incl. Economy Class vluchten)

v.a. € 10.689 (2-persoonskamer)
v.a. € 13.235 (1-persoonskamer)

Prijs p.p.  (Incl. Business Class vluchten)

v.a. € 13.989 (2-persoonskamer)
v.a. € 16.535 (1-persoonskamer)

RESERVEER UW PLEK

Ga mee op culinaire ontdekkingsreis in Vietnam, samen met chef-koks Ron Blaauw en Dick Middelweerd. Beide heren delen een grote liefde voor dit prachtige land en zij nemen u graag mee om u de culturele hoogtepunten, maar vooral de culinaire verrassingen van Vietnam te laten ervaren.

Vietnam is een bijzonder sfeervol en authentiek land, waar oude cultuur hand in hand gaat met de moderne samenleving. Een heel belangrijk onderdeel van de Vietnamese cultuur is eten, dat staat voor tijd samen doorbrengen. Eten wordt hier dan ook oprecht met liefde bereid en het zal u niet verbazen dat elke regio weer zijn eigen unieke gerechten kent. Overal komt u heel veel eetgelegenheden tegen, van eenvoudige kraampjes en kleine restaurantjes op de hoek met lage plastic stoeltjes en tafeltjes, tot hele luxe restaurants. Maar ook veel winkeltjes met zoete lekkernijen voor tussendoor.

Ron Blaauw en Dick Middelweerd nemen u mee op een magnifieke culinaire en culturele ontdekkingsreis. Uw reis begint in het levendige Hanoi, een van de oudste hoofdsteden ter wereld, rijk aan oude pagodes en prachtige koloniale gebouwen. Nadat u hier de lokale keuken van stad en platteland hebt leren kennen, reist u door naar het midden van het land.

In Centraal-Vietnam verblijft u direct aan de rivier en op korte loopafstand van het sfeervolle, kleine handelsplaatsje Hoi An. Dit pittoreske en historische stadje in Vietnam is bekend om zijn goed bewaarde oude centrum vol met kleurrijke lantaarns, traditionele houten huizen en de rustige sfeer van zijn eeuwenoude straatjes. In het nabijgelegen Danang zult u enkele gerenommeerde restaurants gaan uitproberen. De culinaire ontdekkingsreis wordt afgesloten in de levendige metropool Ho Chi Min Stad, waar u de pareltjes van de Zuid-Vietnamese keuken zult ervaren.

Tijdens uw reis verblijft u in luxe, sfeervolle hotels op mooie locaties, waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het zal u aan niets ontbreken en u hoeft alleen maar te genieten.

Vietnam Vietnam

De Smaakmakers tijdens de reis

Ron Blaauw Culinaire reis vietnam Ron Blaauw Culinaire reis vietnam

RON BLAAUW

Ron Blaauw (1967) is een Chef-kok en SVH Meesterkok die tot de gastronomische top van Nederland behoort. Hij verwierf internationale faam met zijn met Michelinsterren bekroonde restaurants in Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Vandaag de dag maakt hij furore met Ron's Gastrobar. Van de lekkerste pekingeend, de befaamde Indonesische rijsttafels en dim sum waarvan u blijft dromen tot sensationele streetfoods: Ron Gastrobar combineert traditionele en moderne Oosterse smaken en technieken. Dit zorgt voor unieke en spannende combinaties.

Naast zijn succesvolle restaurants is Ron Blaauw een gepassioneerd reiziger met een voorliefde voor het Verre Oosten. Hij neemt u graag mee op een unieke culinaire reis door dit prachtige land.

DICK MIDDELWEERD

Dick Middelweerd is chef en eigenaar van De Treeswijkhoeve in Waalre. Zijn restaurant heeft twee Michelinsterren, staat op plek 22 in Lekker, behaalde 17,5 punten bij Gault&Millau en behoort wereldwijd tot de beste groenterestaurants met een notering op plek 63.

Zijn kookstijl is puur en smaakgedreven, met klassieke technieken als basis en steeds vaker subtiele invloeden uit de Aziatische keuken - een regio waar hij graag reist en veel inspiratie vandaan haalt. Die combinatie van verfijning, frisheid en diepgang zie je terug op het bord. Hij kijkt ernaar uit om samen met u deze culinaire reis te beleven, nieuwe smaken te ontdekken en met elkaar inspiratie op te doen.

Dag tot dag

Klik op een dag voor een uitgebreide dagbeschrijving 

Dag 1 - Amsterdam - Hanoi

U vliegt vandaag vanaf Schiphol via Dubai naar Hanoi.

Dag 2 - Aankomst Hanoi

Xin chao! Welkom in Hanoi, een moderne maar charmante stad boordevol historie en cultuur. U wordt verwelkomd door uw chauffeur en lokale gids en naar uw sfeervolle hotel gebracht in de stijlvolle Franse Wijk van Hanoi. Al bij binnenkomst in uw hotel doet u een stapje terug in de tijd en voelt u de charme en luxe van weleer. In dit hotel is het heerlijk bijkomen van de reis.

In de avond kunt u gaan genieten van een welkomstdiner in het sterrenrestaurant Tầm Vị, een zeer sfeervol restaurant gevestigd in een vintage theehuis. De antieke inrichting en rustieke elegantie gaan hand in hand met de essentie van de Vietnamese cuisine die hier geserveerd wordt.

Dag 3 - Hanoi

Koffiecultuur en achterop de Vespa

Vietnam heeft niet alleen een fantastische keuken, maar ook een eigen rijke koffiecultuur. Hier zult u deze ochtend dan ook uitgebreid mee kennismaken. U gaat met een lokale gids op wandeltocht door de Oude Wijk van Hanoi. In een klein familiezaakje, verborgen in een smal steegje, zult u de iconische ‘eierkoffie’ gaan proeven, een romige mix van sterke koffie, eierdooiers en gecondenseerde melk. Deze koffie wordt liefkozend een dessert in een kopje genoemd. Uiteraard zult u het bijbehorende verhaal over de oorsprong van deze koffie te horen krijgen. U vervolgt uw wandeltocht naar een klein straatcafétje, waar u net zoals de locals op een laag stoeltje aan de straat van een cà phê sữa đá (Vietnamese ijskoffie met melk) zult gaan genieten.

Na deze koffies is het tijd om te zien hoe de Vietnamese koffie nu precies geproduceerd wordt. In een klein zaakje ziet u hoe verschillende soorten koffiebonen geroosterd en gemalen worden. U zult het verschil ontdekken tussen Arabica en Robusta bonen en hoe de traditioneel Vietnamese phinfilter-koffiezetmethode werkt. Geniet van uw laatste kopje koffie deze ochtend op een bijzondere locatie, aan de inmiddels beroemde ‘Treinstraat’. Als de timing goed is, kunt u de trein van zeer dichtbij zien passeren.

Het is tijd voor een speciale lunch, bestaande uit een typisch Noord-Vietnamees gerecht: bun cha. Dit is een hele smaakvolle bouillon met gegrild varkensvlees, rijstnoedels en verse kruiden.

‘s Middags heeft u een paar uurtjes de tijd om te ontspannen, voordat u verder gaat met uw verkenningstocht van Hanoi en de Noord-Vietnamese keuken. Aan het einde van de middag stapt u achter op een Vespa en uw ervaren chauffeur neemt u door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi. Geniet met een briesje in het gezicht van deze bruisende stad bij zonsondergang, terwijl overal de kleurrijke verlichting aan gaat. Onderweg stopt u bij verschillende kleine restaurantjes en eettentjes om lokale gerechtjes te proeven. De tour eindigt bij een Jazz Club, waar u de avond gezellig kunt afsluiten met een borrel en goede livemuziek.

Dag 4 - Omgeving van Hanoi

JEEPAVONTUUR

Na het ontbijt verlaat u Hanoi per vintage jeep. Geniet van de pittoreske weggetjes tussen rijstvelden en groentetuinen door, via landelijke dorpjes in de Red River Delta. Maak kennis met lokale boeren en leer meer over het dagelijkse leven op het rustige platteland.

Vervolgens bezoekt u een dorpje dat gespecialiseerd is in het maken van keramiek. Hier ziet u hoe de inwoners aan het werk zijn in hun workshop en de mooiste creaties maken. Uiteraard mag u ook zelf aan de slag om uw eigen creatieve versie van een kopje of vaas te maken. In de buurt vindt u een echte lokale markt, waar u ziet hoe de locals handelen en onderhandelen. Hier worden ook lokale specialiteiten verkocht waarvan u er enkele zult proeven, zoals gestoomde plakrijst. De lunch vindt plaats in een lokaal restaurant waar de ambachtelijke koks een aantal traditionele gerechten op tafel zullen toveren. Tenslotte keert u via een andere route terug naar Hanoi.

Later in de middag wordt u naar een sfeervolle locatie gereden dat is gelegen in de stad, maar voelt alsof u op een boerderijtje bent beland. Hier zal een kookdemonstratie door de chefkoks Ron Blaauw en Dick Middelweerd plaatsvinden, gevolgd door een heerlijk diner.

Dag 5 - Hanoi - Danang - Hoi An

U wordt in de loop van de ochtend naar de luchthaven gereden voor de vlucht naar Danang in het midden van het land. Bij aankomst brengt de transfer u naar uw sfeervolle resort, dat ideaal is gelegen aan de rand van het oude centrum van Hoi An en direct aan de Thu Bon rivier. Nadat u bent ingecheckt zult u in dit resort van een lunch gaan genieten.

In de avond wordt u naar Danang gereden voor een Vietnamees diner in Bánh Xèo Tôm Nhảy Cô Ba. Dit kleine familierestaurant wordt in de Michelin gids geprezen om de knapperige, dunne bánh xeo pannenkoekjes met een topping van verse lokale ingrediënten. Maar ook hun andere lokale Vietnamese gerechtjes zijn niet te versmaden.

Dag 6 - Hoi An

Proeverij wandeling

Deze ochtend kunt u het even heerlijk rustig aan doen. U kunt zich ontspannen aan het zwembad van het resort of een wandelingetje in de gezellige omgeving maken. De lunch vindt plaats in een restaurant op loopafstand van het resort, prachtig gelegen aan de Thu Bon rivier.

In de namiddag maakt u een wandeling door het charmante oude centrum van Hoi An. Bezoek de markt met kleurrijke marktstalletjes vol vers etenswaar, lokale producten en souvenirs. De lokale inwoners komen hier nog steeds dagelijks hun boodschappen doen. Terwijl u hier rondwandelt, komen de kleuren en geuren van prachtige verse ingrediënten u tegemoet en zult u een aantal lokale delicatessen en exotische fruitsoorten gaan proeven.

Dan wandelt u verder door de sfeervolle smalle straatjes, versierd met lampionnetjes en omzoomd door houten huisjes, geel ommuurde handelshuizen en kleurrijke tempels. U bezoekt enkele bijzondere plekjes van Hoi An en zult her en der nog meer lokale specialiteiten proeven. De keuken van Hoi An is uniek en heeft een aantal bijzonder smaakvolle eigen gerechtjes die u zeker zult gaan proberen. De White Rose Cakes zijn hier een voorbeeld van, een soort dumplings die prachtig gevouwen zijn in de vorm van een roosje.

Dag 7 - Omgeving Hoi An

Fietsen in de omgeving

Begin de dag actief met een fietstour in de landelijke omgeving van Hoi An. Deze omgeving is vlak, waardoor het ontspannen fietsen is. U leert het lokale leven beter kennen, fietst langs en door kleine dorpjes en ontmoet enkele vriendelijke inwoners. Leer meer over het boerenleven hier terwijl u langs velden rijdt met mais of zoete aardappel en langs garnalen- en krabkwekerijen. Ook ziet u hoe oude ambachtelijke beroepen hier nog worden uitgevoerd, zoals de lokale smid, timmerman of metselaar.

Na de lunch is de middag is ter vrije besteding. In de vroege avond is het tijd om met Ron en Dick een kookworkshop te gaan doen. Samen bereidt u vanavond een Vietnamees diner, gemaakt met lokale technieken en verse ingrediënten.

Dag 8 - Danang - Ho Chi Minh Stad

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad, een ware metropool in het zuiden van Vietnam. Dit blijkt al uit de skyline die gedomineerd wordt door moderne wolkenkrabbers. Daartussen vindt u echter nog prachtige historische gebouwen, zoals de klassieke Notre Dame kathedraal en het koloniale oude postkantoor.

Bij aankomst wordt u naar uw hotel in het oude centrum van de stad gebracht, dat voorheen bekend stond als Saigon. Dit luxe boutique hotel had ook zomaar een kunstmuseum kunnen zijn, niet alleen door de vele prachtige schilderijen en antiek die het hotel verrijken, maar ook door de art-deco inrichting en artistieke accenten.

Deze avond staat wederom een bijzonder diner op het programma. U gaat naar het geroemde sterrenrestaurant Anan, dat bekend staat om de creatieve gerechten barstensvol Vietnamese smaken. Hier zult u gaan genieten van een modern-Vietnamese proeverij van de Vietnamees-Amerikaanse chef-kok.

Dag 9 - Ho Chi Minh Stad

In de ochtend gaat u een lokale markt in Ho Chi Minh Stad bezoeken. Ron en Dick laten u kennismaken met de vele verse kruiden, specerijen, groenten en andere lokale ingrediënten die zij zullen gebruiken voor het afscheidsdiner van morgen. De rondleiding over de markt wordt afgesloten met een bijzondere proeverij van lokale schaaldieren. Een niet te versmaden lekkernij waar de koks al naar uitkijken om met u te delen.

Vanavond gaat u dineren in wederom een pareltje van Saigon. In het stijlvolle sterrenrestaurant Coco Saigon gaat u genieten van een proeverijmenu van de moderne Vietnamese keuken. Geniet van creatieve gerechtjes vol perfect gebalanceerde smaken.

Dag 10 - Cu Chi Tunnels

Na het ontbijt verlaat u de stad om de Cu Chi Tunnels te gaan bezoeken, een indrukwekkend ondergronds netwerk van gangenstelsels dat werd gebruikt door de Vietnamese soldaten tijdens de Vietnam Oorlog. Samen met een gids verkent u de nauwe tunnels met verborgen kamers en u hoort de bijzondere verhalen over hoe de lokale bevolking deze tijd doorstaan heeft.

Weer terug in de stad volgt de lunch in wederom een sfeervol restaurant. Dit pand was vroeger een opiumfabriekje en nu gerestyled in Frans-koloniale stijl.

Na een rustige middag volgt in de avond een onvergetelijk afscheidsdiner. Uw reisleiders Ron en Dick zullen vanavond een restaurant overnemen en hier een diner bereiden dat de vele bijzondere hoogtepunten van uw reis zal reflecteren. De ultieme culinaire samenvatting van uw reis en een avond vol gezelligheid.

Dag 11 - Ho Chi Minh - Amsterdam

Deze dag is geheel ter vrije besteding, zodat u kunt uitslapen, zelf nog de stad in kunt gaan en eventueel de laatste souvenirs kunt kopen. Na een lunch in het uitstekende restaurant van uw hotel is het tijd voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 12 - Aankomst Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam, vele bijzondere herinneringen rijker. Helaas is de tijd gekomen om afscheid te nemen van uw groep en natuurlijk van Ron Blaauw en Dick Middelweerd.

Dag 1 - Amsterdam - Hanoi

U vliegt vandaag vanaf Schiphol via Dubai naar Hanoi.

Dag 2 - Aankomst Hanoi

Xin chao! Welkom in Hanoi, een moderne maar charmante stad boordevol historie en cultuur. U wordt verwelkomd door uw chauffeur en lokale gids en naar uw sfeervolle hotel gebracht in de stijlvolle Franse Wijk van Hanoi. Al bij binnenkomst in uw hotel doet u een stapje terug in de tijd en voelt u de charme en luxe van weleer. In dit hotel is het heerlijk bijkomen van de reis.

In de avond kunt u gaan genieten van een welkomstdiner in het sterrenrestaurant Tầm Vị, een zeer sfeervol restaurant gevestigd in een vintage theehuis. De antieke inrichting en rustieke elegantie gaan hand in hand met de essentie van de Vietnamese cuisine die hier geserveerd wordt.

Dag 3 - Hanoi

Koffiecultuur en achterop de Vespa

Vietnam heeft niet alleen een fantastische keuken, maar ook een eigen rijke koffiecultuur. Hier zult u deze ochtend dan ook uitgebreid mee kennismaken. U gaat met een lokale gids op wandeltocht door de Oude Wijk van Hanoi. In een klein familiezaakje, verborgen in een smal steegje, zult u de iconische ‘eierkoffie’ gaan proeven, een romige mix van sterke koffie, eierdooiers en gecondenseerde melk. Deze koffie wordt liefkozend een dessert in een kopje genoemd. Uiteraard zult u het bijbehorende verhaal over de oorsprong van deze koffie te horen krijgen. U vervolgt uw wandeltocht naar een klein straatcafétje, waar u net zoals de locals op een laag stoeltje aan de straat van een cà phê sữa đá (Vietnamese ijskoffie met melk) zult gaan genieten.

Na deze koffies is het tijd om te zien hoe de Vietnamese koffie nu precies geproduceerd wordt. In een klein zaakje ziet u hoe verschillende soorten koffiebonen geroosterd en gemalen worden. U zult het verschil ontdekken tussen Arabica en Robusta bonen en hoe de traditioneel Vietnamese phinfilter-koffiezetmethode werkt. Geniet van uw laatste kopje koffie deze ochtend op een bijzondere locatie, aan de inmiddels beroemde ‘Treinstraat’. Als de timing goed is, kunt u de trein van zeer dichtbij zien passeren.

Het is tijd voor een speciale lunch, bestaande uit een typisch Noord-Vietnamees gerecht: bun cha. Dit is een hele smaakvolle bouillon met gegrild varkensvlees, rijstnoedels en verse kruiden.

‘s Middags heeft u een paar uurtjes de tijd om te ontspannen, voordat u verder gaat met uw verkenningstocht van Hanoi en de Noord-Vietnamese keuken. Aan het einde van de middag stapt u achter op een Vespa en uw ervaren chauffeur neemt u door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi. Geniet met een briesje in het gezicht van deze bruisende stad bij zonsondergang, terwijl overal de kleurrijke verlichting aan gaat. Onderweg stopt u bij verschillende kleine restaurantjes en eettentjes om lokale gerechtjes te proeven. De tour eindigt bij een Jazz Club, waar u de avond gezellig kunt afsluiten met een borrel en goede livemuziek.

Dag 4 - Omgeving van Hanoi

JEEPAVONTUUR

Na het ontbijt verlaat u Hanoi per vintage jeep. Geniet van de pittoreske weggetjes tussen rijstvelden en groentetuinen door, via landelijke dorpjes in de Red River Delta. Maak kennis met lokale boeren en leer meer over het dagelijkse leven op het rustige platteland.

Vervolgens bezoekt u een dorpje dat gespecialiseerd is in het maken van keramiek. Hier ziet u hoe de inwoners aan het werk zijn in hun workshop en de mooiste creaties maken. Uiteraard mag u ook zelf aan de slag om uw eigen creatieve versie van een kopje of vaas te maken. In de buurt vindt u een echte lokale markt, waar u ziet hoe de locals handelen en onderhandelen. Hier worden ook lokale specialiteiten verkocht waarvan u er enkele zult proeven, zoals gestoomde plakrijst. De lunch vindt plaats in een lokaal restaurant waar de ambachtelijke koks een aantal traditionele gerechten op tafel zullen toveren. Tenslotte keert u via een andere route terug naar Hanoi.

Later in de middag wordt u naar een sfeervolle locatie gereden dat is gelegen in de stad, maar voelt alsof u op een boerderijtje bent beland. Hier zal een kookdemonstratie door de chefkoks Ron Blaauw en Dick Middelweerd plaatsvinden, gevolgd door een heerlijk diner.

Dag 5 - Hanoi - Danang - Hoi An

U wordt in de loop van de ochtend naar de luchthaven gereden voor de vlucht naar Danang in het midden van het land. Bij aankomst brengt de transfer u naar uw sfeervolle resort, dat ideaal is gelegen aan de rand van het oude centrum van Hoi An en direct aan de Thu Bon rivier. Nadat u bent ingecheckt zult u in dit resort van een lunch gaan genieten.

In de avond wordt u naar Danang gereden voor een Vietnamees diner in Bánh Xèo Tôm Nhảy Cô Ba. Dit kleine familierestaurant wordt in de Michelin gids geprezen om de knapperige, dunne bánh xeo pannenkoekjes met een topping van verse lokale ingrediënten. Maar ook hun andere lokale Vietnamese gerechtjes zijn niet te versmaden.

Dag 6 - Hoi An

Proeverij wandeling

Deze ochtend kunt u het even heerlijk rustig aan doen. U kunt zich ontspannen aan het zwembad van het resort of een wandelingetje in de gezellige omgeving maken. De lunch vindt plaats in een restaurant op loopafstand van het resort, prachtig gelegen aan de Thu Bon rivier.

In de namiddag maakt u een wandeling door het charmante oude centrum van Hoi An. Bezoek de markt met kleurrijke marktstalletjes vol vers etenswaar, lokale producten en souvenirs. De lokale inwoners komen hier nog steeds dagelijks hun boodschappen doen. Terwijl u hier rondwandelt, komen de kleuren en geuren van prachtige verse ingrediënten u tegemoet en zult u een aantal lokale delicatessen en exotische fruitsoorten gaan proeven.

Dan wandelt u verder door de sfeervolle smalle straatjes, versierd met lampionnetjes en omzoomd door houten huisjes, geel ommuurde handelshuizen en kleurrijke tempels. U bezoekt enkele bijzondere plekjes van Hoi An en zult her en der nog meer lokale specialiteiten proeven. De keuken van Hoi An is uniek en heeft een aantal bijzonder smaakvolle eigen gerechtjes die u zeker zult gaan proberen. De White Rose Cakes zijn hier een voorbeeld van, een soort dumplings die prachtig gevouwen zijn in de vorm van een roosje.

Dag 7 - Omgeving Hoi An

Fietsen in de omgeving

Begin de dag actief met een fietstour in de landelijke omgeving van Hoi An. Deze omgeving is vlak, waardoor het ontspannen fietsen is. U leert het lokale leven beter kennen, fietst langs en door kleine dorpjes en ontmoet enkele vriendelijke inwoners. Leer meer over het boerenleven hier terwijl u langs velden rijdt met mais of zoete aardappel en langs garnalen- en krabkwekerijen. Ook ziet u hoe oude ambachtelijke beroepen hier nog worden uitgevoerd, zoals de lokale smid, timmerman of metselaar.

Na de lunch is de middag is ter vrije besteding. In de vroege avond is het tijd om met Ron en Dick een kookworkshop te gaan doen. Samen bereidt u vanavond een Vietnamees diner, gemaakt met lokale technieken en verse ingrediënten.

Dag 8 - Danang - Ho Chi Minh Stad

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad, een ware metropool in het zuiden van Vietnam. Dit blijkt al uit de skyline die gedomineerd wordt door moderne wolkenkrabbers. Daartussen vindt u echter nog prachtige historische gebouwen, zoals de klassieke Notre Dame kathedraal en het koloniale oude postkantoor.

Bij aankomst wordt u naar uw hotel in het oude centrum van de stad gebracht, dat voorheen bekend stond als Saigon. Dit luxe boutique hotel had ook zomaar een kunstmuseum kunnen zijn, niet alleen door de vele prachtige schilderijen en antiek die het hotel verrijken, maar ook door de art-deco inrichting en artistieke accenten.

Deze avond staat wederom een bijzonder diner op het programma. U gaat naar het geroemde sterrenrestaurant Anan, dat bekend staat om de creatieve gerechten barstensvol Vietnamese smaken. Hier zult u gaan genieten van een modern-Vietnamese proeverij van de Vietnamees-Amerikaanse chef-kok.

Dag 9 - Ho Chi Minh Stad

In de ochtend gaat u een lokale markt in Ho Chi Minh Stad bezoeken. Ron en Dick laten u kennismaken met de vele verse kruiden, specerijen, groenten en andere lokale ingrediënten die zij zullen gebruiken voor het afscheidsdiner van morgen. De rondleiding over de markt wordt afgesloten met een bijzondere proeverij van lokale schaaldieren. Een niet te versmaden lekkernij waar de koks al naar uitkijken om met u te delen.

Vanavond gaat u dineren in wederom een pareltje van Saigon. In het stijlvolle sterrenrestaurant Coco Saigon gaat u genieten van een proeverijmenu van de moderne Vietnamese keuken. Geniet van creatieve gerechtjes vol perfect gebalanceerde smaken.

Dag 10 - Cu Chi Tunnels

Na het ontbijt verlaat u de stad om de Cu Chi Tunnels te gaan bezoeken, een indrukwekkend ondergronds netwerk van gangenstelsels dat werd gebruikt door de Vietnamese soldaten tijdens de Vietnam Oorlog. Samen met een gids verkent u de nauwe tunnels met verborgen kamers en u hoort de bijzondere verhalen over hoe de lokale bevolking deze tijd doorstaan heeft.

Weer terug in de stad volgt de lunch in wederom een sfeervol restaurant. Dit pand was vroeger een opiumfabriekje en nu gerestyled in Frans-koloniale stijl.

Na een rustige middag volgt in de avond een onvergetelijk afscheidsdiner. Uw reisleiders Ron en Dick zullen vanavond een restaurant overnemen en hier een diner bereiden dat de vele bijzondere hoogtepunten van uw reis zal reflecteren. De ultieme culinaire samenvatting van uw reis en een avond vol gezelligheid.

Dag 11 - Ho Chi Minh - Amsterdam

Deze dag is geheel ter vrije besteding, zodat u kunt uitslapen, zelf nog de stad in kunt gaan en eventueel de laatste souvenirs kunt kopen. Na een lunch in het uitstekende restaurant van uw hotel is het tijd voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 12 - Aankomst Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam, vele bijzondere herinneringen rijker. Helaas is de tijd gekomen om afscheid te nemen van uw groep en natuurlijk van Ron Blaauw en Dick Middelweerd.

Wat u kunt verwachten

Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Reis Vietnam Culinaire Reis Vietnam
Culinaire reis Vietnam Culinaire reis Vietnam
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire reis Vietnam Culinaire reis Vietnam
Culinaire reis Vietnam Culinaire reis Vietnam
Culinaire reis Vietnam Culinaire reis Vietnam
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire reis Vietnam Culinaire reis Vietnam
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis
Culinaire Vietnam Reis Culinaire Vietnam Reis

Waar u overnacht

Tijdens uw reis verblijft u in luxe, sfeervolle hotels op mooie locaties, waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het zal u aan niets ontbreken en u hoeft alleen maar te genieten.

Sofitel Legend Metropole Hanoi Vietnam Sofitel Legend Metropole Hanoi Vietnam

Sofitel Legend Metropole

HANOI

In het hart van de Franse wijk in Hanoi ligt het iconische Sofitel Legend Metropole hotel. De Frans-koloniale architectuur van dit gebouw ademt historie en romantiek uit en is inmiddels onderdeel van het karakteristieke stadsbeeld van het oude Hanoi. Verspreid in het hotel treft u enkele hoogwaardige restaurants en bars aan, die bezoekers van heinde en verre trekken. Vooral Angelina is bekend, vanwege de uitstekende keuken maar ook zeker vanwege de whiskey lounge en de spannende cocktails. U verblijft hier in een premium kamer in de Contemporary Opera Wing.

BEKIJK HOTEL

Anantara Hoi An

HOI AN

Het Anantara Hoi An Resort ligt ideaal, op circa 10 minuten lopen van het historische centrum van Hoi An. De bouwstijl van het oude centrum wordt gereflecteerd in de bouwstijl van het resort. Dit sfeervolle Anantara ligt midden in een tropische tuin die wordt begrensd door de Thu Bon Rivier. Na een dagje struinen door Hoi An is het hier dan ook heerlijk thuiskomen. U kunt zich neervlijen op een ligbedje aan het zwembad of voor pure ontspanning naar de spa gaan.

BEKIJK HOTEL

Anantara Hoi An Vietnam Anantara Hoi An Vietnam
Hotel Des Arts Saigon Vietnam Hotel Des Arts Saigon Vietnam

Hotel des Arts Saigon

HO CHI MINH

Het Hotel des Arts Saigon is ideaal gelegen in het centrum van de stad en biedt een stijlvolle, tijdloos chique plek om u terug te trekken uit de drukte, omgeven door prachtige kunst uit de persoonlijke collectie van de eigenaar. De details zijn geïnspireerd op de romantiek van de jaren ’30, gecombineerd met alle luxe en comfort van de 21e eeuw. Geniet van een kop thee in Café des Beaux Arts, kruip met een boek weg in de bibliotheek of neem een verfrissende duik in het zwembad op het dak. Sluit de dag vervolgens af met een panoramisch uitzicht op de zonsondergang boven de stad terwijl u geniet van een drankje aan de bar aan het water. U verblijft in een Sky Executive Deluxe kamer.

BEKIJK HOTEL

"In Vietnam draait alles om een verfijnde balans tussen fris, kruidig en hartig. Elk gerecht vertelt een verhaal van harmonie"

RON BLAAUW

"De Vietnamese eetcultuur is fascinerend. Van streetfood tot haute cuisine, er is voor ieder wat wils."

DICK MIDDELWEERD

CulinairereisVietnam

Gaat u mee op deze culinaire reis?

Neem contact met ons op om uw plek op deze exclusieve culinaire reis te reserveren. Stuur een bericht via [email protected] of bel ons via 0348-79 96 99 voor meer informatie of om u aan te melden.

RESERVEER UW PLEK

Details

Vragen over deze reis? Onze Traveldesigners helpen u graag verder. Bel voor al uw vragen of reiswensen naar  0348-79 96 99 of mail ons via [email protected]

Wat is inbegrepen?

  • Vluchten Amsterdam - Hanoi en Ho Chi Minh Stad - Amsterdam met Emirates in Economy Class
  • Binnenlandse vluchten Hanoi - Danang en Danang - Ho Chi Minh Stad met Vietnam Airlines in Economy Class
  • Alle transfers per luxe bus
  • Culinaire begeleiding van Ron Blaauw en Dick Middelweerd
  • Nederlandstalige reisleiding tijdens de gehele reis
  • Lokale Engelssprekende gidsen op de verschillende bestemmingen
  • Verblijf in 5* hotels inclusief dagelijks ontbijtbuffet
  • Lunch op dag 3 t/m 7 en 9 t/m 11
  • Diner op dag 2 t/m 10
  • Koffietour Hanoi
  • Streetfood tour Hanoi per Vespa
  • Jeeptour omgeving van Hanoi
  • Kookdemonstratie door de chefkoks in Hanoi
  • Culinaire wandeltocht Hoi An
  • Fietstour omgeving van Hoi An
  • Kookworkshop in Hoi An
  • Marktbezoek Ho Chi Minh Stad inclusief proeverij
  • Bezoek Cu Chi Tunnels
  • Entreegelden op bovengenoemde excursies
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds

Wat is niet inbegrepen?

  • Drankjes

  • Overige excursies, maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

  • Reis- en annuleringsverzekering

Accommodatie

  • Hanoi: Sofitel Legend Metropole Hanoi (Premium kamer in de Metropole Opera Wing)
  • Hoi An: Anantara Hoi An (Deluxe Garden Suite)
  • Ho Chi Minh Stad: Hotel des Arts Saigon - MGallery Collection (Sky Executive Deluxe kamer)

 

Upgrade mogelijkheid

Upgrade binnenlandse vluchten van Economy Class naar Businessclass: € 278 p.p. 

Belangrijk

De genoemde diners in Hanoi (Tầm Vị), Danang (Bánh Xèo Tôm Nhảy Cô Ba) en Ho Chi Minh Stad (Anan en Coco Saigon) zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid zodra reserveringen door de restaurants worden geaccepteerd.