Menu
Damaraland Namibië Damaraland Namibië

Damaraland

Namibië

Ontdek Damaraland

Damaraland is een wild en afgelegen gebied in Namibië, met prachtige natuur en veel mogelijkheden voor avontuur. De regio staat bekend om zijn unieke landschap, met rotsformaties, zandvlakten, woestijnolifanten en rotsschilderingen. Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken vanwege de grote diversiteit aan dieren. Damaraland is ook een belangrijke archeologische vindplaats. Er zijn honderden rotsschilderingen gevonden, die dateren uit de prehistorie. Deze schilderingen geven een unieke blik op het leven in deze regio in het verleden. Een reis naar Damaraland is een onvergetelijke ervaring. Het is een kans om de ruige schoonheid van Namibië te ervaren en een unieke kijk te krijgen op de geschiedenis en cultuur van het land. 

Spitzkoppe in Damaraland Namibië Spitzkoppe in Damaraland Namibië

Wat u kunt verwachten:

  • Vele rotstekeningen van 6000 jaar oud van de San-mensen
  • De beroemde woestijnolifant van Damaraland
  • Spitzkoppe, de Matterhorn van Namibië
  • Authentieke stammen, zoals de Himba
  • De "versteende" bomen van Petrified Forest


PLAN UW REIS NAAR NAMIBIË

Hoogtepunten

Er zijn meerdere hoogtepunten in Damaraland:

Brandberg Damaraland Namibië Brandberg Damaraland Namibië

Brandberg

Dit is de hoogste berg in Namibië en is de thuisbasis van de beroemde "White Lady" rotstekeningen. De berg is omringd door een prachtig landschap van granieten rotsen en woestijnlandschap.

Twyfelfontein

Dit is een UNESCO-wereld erfgoedlocatie vanwege de vele rotstekeningen en gravures die hier te vinden zijn. Deze tekeningen zijn meer dan 6000 jaar oud en geven inzicht in het leven en de cultuur van de San-mensen.

Twyfelfontein rontstekeningen Damaraland Namibië Twyfelfontein rontstekeningen Damaraland Namibië
Petrified forest Damaraland Namibië Petrified forest Damaraland Namibië

Organ Pipes

Dit zijn basaltzuilen die lijken op een orgel. Ze zijn ontstaan door vulkanische activiteit en zijn een indrukwekkend natuurverschijnsel.

Petrified Forest

Deze "versteende" bomen zijn miljoenen jaren oud en vormen een fascinerend landschap. De bomen zijn versteend door mineralen en zijn nu een van de meest ongewone attracties van Damaraland.

Desert-adapted Wildlife

Damaraland herbergt een aantal woestijndieren die zich hebben aangepast aan de barre omstandigheden van de woestijn, zoals de woestijnolifant en zwarte neushoorn. Deze dieren zijn niet alleen fascinerend om te zien, maar ook een voorbeeld van de veerkracht en aanpassingsvermogen van de natuur.

Woestijnolifant Damaraland Namibië Woestijnolifant Damaraland Namibië
Himba Namibië Himba Namibië

Himba

De Himba is één van de laatste nomadische en unieke stammen in Afrika. De Himba is een trots volk dat erin slaagt hun authentieke levensstijl te handhaven, ondanks de Westerse wereld om hun heen. Zij smeren zich dagelijks van top tot teen in met een mengsel van oker, as en dierlijk vet. Hierdoor krijgen ze een rode kleur op hun huid. Bezoek een Himba-dorp om meer te leren over hun cultuur en tradities. 

Spitzkoppe

Deze iconische bergformatie in Damaraland staat ook wel bekend als de Matterhorn van Namibië vanwege zijn opvallende puntige vorm. Spitzkoppe is een granieten inselberg die uit het omliggende woestijnlandschap oprijst en is een populaire bestemming voor wandelaars, klimmers en fotografen. Spitzkoppe is ongeveer 120 miljoen jaar geleden gevormd en bestaat uit graniet dat tijdens het afkoelen en stollen scheuren en spleten heeft gekregen. Het graniet heeft door erosie en verweer verschillende vormen en patronen gekregen, waaronder bogen, tunnels en grotten. Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Spitzkoppe is de "Bushman Paradise" rotstekeningen, die dateren van 2000 tot 4000 jaar geleden en inzicht geven in het leven en de cultuur van de San-mensen.

Spitzkoppe is een belangrijke culturele en spirituele plaats voor de lokale Damara-gemeenschap en is ook een belangrijk archeologisch en geologisch gebied. Het is een indrukwekkend en adembenemend landschap dat een bezoek meer dan waard is voor wie Damaraland bezoekt.

Spitzkoppe Damaraland Namibië Spitzkoppe Damaraland Namibië

Ligging

Damaraland ligt in het noordwesten van Namibië en ligt direct achter de Skeleton Coast ten noorden van Swakopmund en ten zuiden van Kaokoland. Het gebied is dunbevolkt en is een steenwoestijn.

Impressie

Damaraland Namibië
Damaraland Spitzkoppe Namibië
Himba in Damaraland Namibië
Damaraland Namibië
Damaraland Namibië
+ 4

Verblijf in exclusieve hotels

Van luxe tented camps tot exclusieve safari lodges, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Damaraland

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN