Menu
Sossusvlei Namibië Sossusvlei Namibië

Sossusvlei

Namibië

Ontdek Sossusvlei

Sossusvlei is een gebied in de Namib-woestijn, in het zuiden van Namibië. Het is een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van Namibië en is bekend om zijn hoge rode zandduinen, die tot de hoogste ter wereld behoren.

Sossusvlei is bijzonder vanwege de unieke landschappen die het biedt. De rode zandduinen in het gebied zijn gevormd door de wind die zand verplaatst en opstapelt, en ze hebben verschillende kleuren en vormen, afhankelijk van de positie van de zon en het tijdstip van de dag. Het beklimmen van de duinen en het genieten van het uitzicht over de omliggende woestijn is een onvergetelijke ervaring.

Een ander opmerkelijk kenmerk van Sossusvlei is de "Deadvlei", een gebied met versteende bomen die ongeveer 900 jaar oud zijn en die zijn bewaard gebleven door het droge klimaat. Het contrast van de zwarte, versteende bomen tegen de achtergrond van de hoge rode duinen maakt dit tot een van de meest iconische landschappen in Namibië.

Sossusvlei is ook een belangrijk gebied voor het behoud van de biodiversiteit, met een unieke woestijnflora en -fauna die zich heeft aangepast aan de extreme omstandigheden van de woestijn.

Kortom, Sossusvlei is een unieke en adembenemende bestemming die bekend staat om zijn ongelooflijke landschappen en unieke natuurlijke kenmerken, en het is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en het verkennen van de wildernis van Namibië.

Sossusvlei Namibië Sossusvlei Namibië

Wat u kunt verwachten:

  • Eén van de meest spectaculaire woestijnen ter wereld, met rode zandduinen die tot wel 300 meter hoog zijn
  • Verschillende luxe lodges in de buurt van Sossusvlei die een onvergetelijke ervaring bieden
  • Avontuurlijke activiteiten zoals sandboarding, quadbiken en 4x4-safari's
  • De perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte


PLAN UW REIS NAAR SOSSUSVLEI

Ligging

De Sossusvlei en Deadvlei liggen aan de rand van de Namib-woestijn in het Namib Naukluft Park. Bij het plaatsje Sesriem is de ingang van de Sossusvlei. Vanaf hier loopt een 65 kilometer lange weg de duinen in.

Impressie

Sossusvlei
Namib Naukluft Desert Sossusvlei Namibië
Namib Naukluft Desert Sossusvlei Namibië
Namib Naukluft Desert Sossusvlei Namibië
Namib Naukluft Desert Sossusvlei Namibië
+ 1

Verblijf in exclusieve hotels

Van luxe tented camps tot exclusieve safari lodges, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Sossusvlei en Deadvlei Namibië

Wat wordt uw droomreis?

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN