Menu
Muscat Oman Muscat Oman

Muscat

Oman

Ontdek Muscat

Muscat is een betoverend Arabisch juweel met een harmonieuze mix van tijdloze schoonheid, rijke tradities en gracieuze gastvrijheid. De hoofdstad van Oman ligt aan de Golf van Oman en wordt aan alle andere kanten omgeven door ruige kliffen en bergen. De modernisering van de stad volgt een traditioneel plan, waardoor de historische esthetiek behouden wordt. Gekenmerkt door prachtige architectuur, lichtgekleurde gebouwen en indrukwekkende forten, wordt Muscat ook wel de Witte Hoofdstad genoemd. Slenter door kronkelende steegjes, bezoek de kleurrijke soeks en wandel over de boulevard bij de haven. Deze knusse stad zal u verleiden en verrassen.

Oman Oman

Wat u kunt verwachten

  • De Omani gastvrijheid is legendarisch. Ga op zoek naar verscholen koffietentjes in de havenwijk Muttrah en proef de traditionele hapjes en drankjes.
  • Culturele rijkdom die van dichtbij bewonderd kan worden. Bezoek bijvoorbeeld de Moskee van Sultan Qaboos en de Koninklijke Opera.
  • Prachtige Arabische architectuur, vooral bij zonsondergang een magisch gezicht.
  • De natuurlijke schoonheid die de stad omringt is het decor voor talloze activiteiten, zoals duiken en snorkelen, hikingtochten en een jeepsafari in de woestijn maken.
  • Een tastbare balans tussen behoud van tradities en het omarmen van moderne invloeden met uitermate groot gevoel van veiligheid.


PLAN UW REIS NAAR MUSCAT

Muscat in beeld

Muscat Oman
Muscat Oman
Muscat oman
Muscat Oman
Muscat oman

Experiences

Een reis is meer dan alleen het bezoeken van bezienswaardigheden en het proeven van de lokale keuken. Het is ook een kans om unieke ervaringen op te doen die u nooit meer zult vergeten. Wij inspireren u graag met voorbeelden van bijzondere en unieke experiences die u kunt verwerken in uw reis.

Helicopter Citytour

Bekijk Muscat vanuit de lucht met een unieke excursie per helikopter. De Witte Hoofdstad is één van de kleinste hoofdsteden en wordt aan alle kanten ingeklemd door bergen. Er zijn statige groene wijken, bedrijvige werkplaatsen en langs de kust schittert de prachtige Golf van Oman. 

Helicoptertour Muscat Helicoptertour Muscat
Snorkelen Daymaniyat eilanden Oman Snorkelen Daymaniyat eilanden Oman

SNORKELEN BIJ DE DAYMANIYAT EILANDEN

Het Daymaniyat Island Nature Reserve is een beschermd natuurreservaat bestaande uit negen kleine eilanden voor de kust van Muscat. Het is een belangrijk gebied voor zeevogels en zeeschildpadden en de onderwaterwereld op deze locatie is werkelijk schitterend. Door de perfecte combinatie van kristalhelder water en rijke koraalriffen met bontgekleurde vissen, murenen en anemonen, is dit een uitstekende bestemming voor liefhebbers van duiken en snorkelen. Vaar vanuit Muscat met een privé-jacht en spendeer een heerlijke dag op en om de eilanden en geniet ter afsluiting van een sfeervolle barbecue op het strand in uw eigen gezelschap.

Bijzondere accommodaties in Muscat

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Oman

Ontdek de wereld met ons

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN