Menu
Ngorongoro Krater Tanzania Ngorongoro Krater Tanzania

Ngorongoro Krater

Tanzania

Ontdek Ngorongoro Krater

De Ngorongoro krater is in niets te vergelijken met de andere parken die u in Tanzania aan zult treffen. Te midden van savannes, groene vlaktes en weelderige bossen ligt een natuurlijk amfitheater met de grootste concentratie aan wilde dieren in Afrika. Verblijf op grotere hoogte aan de rand van de krater en daal deze af om een schitterende game drive te maken in dit unieke landschap.

De Ngorongoro krater is een gedoofde vulkaan die vroeger zo’n 5000 meter hoog moet zijn geweest, maar waarvan de kegel zo’n 2 tot 3 miljoen jaar geleden is ingestort. Het is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld waarbij de berg intact is gebleven. De kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km² en is 610 meter diep. Het is dan ook een hele bijzondere plek om een gamedrive te doen. Een deel is bedekt met bos of met open grasland en in het midden van het krater ligt het zoutwatermeer Lake Magadi.

Omdat de kraterwand zo hoog is, kunnen vele dieren de krater niet verlaten. Hierdoor is de Ngorongoro krater het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Hier zijn bijna alle dieren te vinden die u tijdens een safari verwacht, zoals leeuwen, buffels, nijlpaarden, wildebeesten, zebra’s, gazellen, waterbokken en krokodillen. Dit is ook één van de beste plekken in Tanzania om de puntlipneushoorn te zien. In Lake Magadi kunt u in de juiste periodes flamingo’s vinden. Er leven echter geen giraffen in de krater, omdat zij de steile afdaling naar de kraterbodem niet kunnen maken.

Ngorongoro Krater Tanzania Ngorongoro Krater Tanzania

Wat u kunt verwachten:

  • Eén van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld
  • Maak een gamedrive in de krater
  • Zeer afwisselend landschap
  • Verblijf aan de rand van de krater voor een magnifiek uitzicht


PLAN UW REIS NAAR TANZANIA

Bijzonder overnachten in Ngorongoro

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Tanzania

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisspecialisten, conciërges en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN