Menu
Serengeti Tanzania Serengeti Tanzania

Serengeti

Tanzania

Ontdek Serengeti National Park

Rijdend door het eindeloze savannelandschap van de Serengeti, slechts doorspekt met enkele acaciabomen, waar de wilde dieren ongestoord hun gang gaan, lijkt het alsof u zich midden in een natuurdocumentaire bevindt. Alsof de tijd heeft stilgestaan en de mens dit stukje van de wereld nog niet heeft aangeraakt.

De Serengeti is met recht het bekendste nationale park van Tanzania. Niet alleen vanwege het magische landschap, maar ook vanwege de dichte concentratie aan wilde dieren die hier samenleven. Het vlakke uitgestrekte kale landschap, met her en der wat lage begroeiing, maakt het bovendien erg makkelijk om wilde dieren te vinden. De kans om de Big Five te spotten is hier dan ook het grootst.

Het zuidelijke en centrale deel van het park werden door de Maasai de ‘Serengit’ genoemd, wat het land van de oneindige vlaktes betekent. Dat is een perfecte beschrijving van het landschap hier. In het zuiden bestaat de bodem uit vulkanisch gesteente met weinig begroeiing, waardoor u ook hier perfect dieren kunt spotten. Het westelijke deel heeft meer begroeiing en zelfs bossen, dankzij de Grumeti rivier die hier stroomt. Het noorden grenst aan de Masai Mara in Kenia en heeft dan ook een vergelijkbaar landschap, met wat meer bomen en struiken.

Serengeti Tanzania Serengeti Tanzania

Wat u kunt verwachten:

  • Uitgestrekte savannelandschappen zover het oog reikt
  • Enorme concentratie van wilde dieren
  • De Big Five
  • Gedurende een groot deel van het jaar kunt u hier de Grote Trek waarnemen
  • Bezoek een privé-concessie om een avondsafari of wandelsafari te maken


PLAN UW REIS NAAR TANZANIA

Aan de rand van de Serengeti zijn er een aantal privé-concessies te vinden, met een vergelijkbaar landschap en waar ook vele wilde dieren leven of doorheen migreren. Omdat deze concessies geen onderdeel van het nationaal park zijn, zijn er hier wat meer vrijheden. Hier zijn dan bijvoorbeeld game drives in de avond of wandelsafari’s toegestaan.

De Serengeti heeft een enorme hoeveelheid aan dieren. Zo leeft hier een indrukwekkend aantal grote diersoorten, zoals olifanten, giraffen, luipaarden, leeuwen, jachtluipaarden, gnoes, zebra’s en nijlpaarden. De volledige Big Five is hier dan ook te spotten. Er leven meer dan 500 vogelsoorten in de Serengeti. Dat varieert van struisvogels en kraanvogels tot de prachtig gekleurde dwergpapegaai.

Tenslotte is de Serengeti dé plek om de Grote Trek te beleven. Dit is namelijk niet een eenmalig iets, maar vindt het hele jaar door plaats. Met name de gnoes en zebra’s trekken het hele jaar door over de vlaktes via een min of meer vaste route, waarbij ze de oversteek maken naar de Masai Mara in Kenia en weer terug, op zoek naar vers gras en water. Dus afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u deze onvoorstelbare grote kuddes wel ergens in de Serengeti of de Masai Mara waarnemen.

Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania
Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania
Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania
Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania
Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania
Serengeti NP Tanzania Serengeti NP Tanzania

Bijzonder overnachten in Serengeti

Van karakteristieke boutique hotels tot eersteklas resorts, onze geselecteerde accommodaties worden uiterst zorgvuldig gekozen door onze experts. Altijd buitengewoon en vaak intiem, selecteren we de perfecte lodges, hotels en villa's die passen bij uw persoonlijke stijl en interesses.

Tanzania

Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring

Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisspecialisten, conciërges en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.

REISVOORSTEL AANVRAGEN